Boşanmak yaramamış

Zeynep Tunuslu’dan iki yıl önce boşanan fotoğraf sanatçısı Ahmet Ağaoğlu, evliliği süresince son derece dinamik ve genç bir görünüme sahipti.

Kendisine uzun bir aradan sonra Ulus 29’da rastladım ve gözlerime inanamadım. Sakal bırakmıştı, iki yıl öncesine göre çok bitkin görünüyordu. Ancak o bu durumdan pek de şikayetçi gibi değildi. Mekana yeni sevgilisi Bennu Gerede ile gelen Ağaoğlu, objektiflerden kaçma gereği de duymadı. Üç çocuğunun babası fotoğraf sanatçısı Koray Erkaya’dan altı ay önce boşanan Gerede ile Ağaoğlu’nun ilişkisinin henüz çok yeni olduğunu da ekleyeyim...

Modacılığı bıraktı

Daha önce Etiler’deki atölyesine giren hırsızların dikiş makinelerini ve bilgisayarlarını çaldığı modacı Toygar Toran, moda dünyasından çekilmiş. Kendisine geçtiğimiz gece Ortaköy’deki Blacck’te, kozmetik markası Deja Vu’nun ürün tanıtım davetinde rastladım. Yeni işi, genç görünmek isteyen erkeklerin de kullanabildikleri bu ürünün tanıtım danışmanlığıymış.

Konsoloslukta renkli kutlama

Almanya’nın en büyük ve en modern köpüklü şarap üreticisi olan Henkell & Co’ nun 150’nci yıldönümü, geçtiğimiz hafta Tarabya’daki Alman Başkonsolosluğu bahçesinde düzenlenen davetle kutlandı. ADCO Gıda tarafından ithal edilen Henkell Trocken köpüklü şaraplarının sunulduğu davete, konsolosluk yetkilileri, Henkell & Co’nun merkez yetkilileri, ADCO Gıda yetkilileri Randolph Mays ve Figen Mays ev sahipliği yaptı. Konuklar arasında uzun zamandır ortalarda görünmeyen Haluk Yorgancıoğlu ve kız arkadaşı Gökçen Adıgüzel de vardı.

Yarışın ilk Türk pilotu

Kosifler pilotu İbrahim Okyay, Gillette M3 Power sponsorluğunda WTCC’nin (Dünya Binek Otomobilleri Şampiyonası) 23-24 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 15 ve 16. yarışlarını da katılacak. Kariyerinde 5 Türkiye Şampiyonluğu bulunan ve WTCC’de yarışacak tek Türk pilot olan Okyay, bu muhteşem deneyimle ilgili "Eğer her iki yarışı da tamamlayabilirsek, WTCC’de finişe gelmiş ilk Türk ekip ve pilot olacağız" dedi.

Yüzler gülüyor

A46 Grup yaratıcıları Tuvana Büyükçınar ve Selim Demir ortaklığında, Başak Pelister’in konsept ve iş geliştirme danışmanlığı ile kurulan Lobi, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Mağazacılığın alternatif ve yaratıcı adresi olma iddiasıyla sektöre giren Lobi’nin adının kısa zamanda duyulması ve satışların artması nedeniyle Tuvana Büyükçınar’ın keyfi yerinde.

Ayrılık acısını çabuk atlattı

Elif Kramer, dört yıl birlikte olduğu sevgilisi Cazım Bezmen’den geçtiğimiz aylarda ayrılmıştı. Elif Hanım’a önceki gün Nişantaşı’nda rastladım. Tek başına geziniyordu. Alışverişe çıkmadığını, havanın güneşli olmasını fırsat bilip dolaşmaya çıktığını söyeyen Kramer’in neşesi görülmeye değerdi.

İstanbul Modern’in yeni müdürü

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin müze müdürlüğüne sanat tarihçisi ve küratör David Elliott atandı. Görevi Ocak 2007’de üstleneceği açıklanan, Tokyo’daki Mori Sanat Müzesi’nin kurucu üyesi olan David Elliott, daha önce İngiltere-Oxford’daki Modern Sanat Müzesi’nin ve İsveç-Stockholm’deki Modern Museet’nin de müdürlüğü yapmıştı. İstanbul Modern’in Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, David Elliott’ın müze müdürlüğünü üstlenmesiyle ilgili şunları söyledi: "David Elliott’ın teklifimizi kabul etmesi bizi çok memnun etti. Engin bir tecrübeye sahip hem de öncü bir çağdaş sanat araştırmacısı. Elliot’un İstanbul Modern’in önünde yeni ufuklar açacağından hiç şüphem yok."

Halas’ta güzelleştiler

Geçtiğimiz gün Halas Yatı’nda özel bir davet verildi. Avrupa ve Amerika’da dermo-kozmetik sektöründe çığır açan; gençleşmede en hızlı ve etkili yöntem olarak sunulan OHT Peptide3 ile mücevher sektörünün önde gelen markalarından ZEN Diamond’ın birlikte ev sahipliği yaptığı organizasyon, son derece renkli ve ışıltılı geçti. Nükhet Duru ve Gönül Yazar da davete katılan isimler arasındaydı.

Öncelik minik torunda

Önceki gün Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde Afet Karacan ile Ahu Tuğbay’a rastladım. İki kardeş alışverişe kendileri için çıkmadıklarını, Afet Hanım’ın torunu için bir şeyler baktıklarını söyledi. Karacan’ın kızı Nevbahar, geçen yıl Ali Koç’la evlenmiş ve çift bu evlilikten bir kız çocuğu sahibi olmuştu.

Yeni sezon öncesi yenilendi

he Marmara İstanbul Otel’in kendisi kadar ünlü kafesi The Marmara Cafe, sonbahar-kış sezonuna girerken iç tasarımını ve mönüsünü yeniledi. Sağlıklı yaşam tarzının vazgeçilmez hale geldiği günümüzde, The Marmara Cafe yeni mönüsünün ana temasını sağlıklı ve hafif yiyeceklerin oluşturduğu mutfak akımı anlamına gelen "Alternative Cuisine" üzerine kurdu. Sağlıklı pişirme tekniklerinin kullanılacağı yeni mönüde, ızgara sebzeli sarmısaklı crostini, tuna carpaccio bruschetta, chehgdu usulü antrekot teriyaki, tavuk ve sotelenmiş biberli quesedillas, kızarmış somonlu roka salatası gibi spesiyaller ile diyet tatlı seçenekleri bulunacak.

Eve gönderin lütfen

Hande Acar, geçtiğimiz gün yeni sezon alışverişi yapmak üzere Nişantaşı sokaklarındaydı... Acar’ın ilk durağı Beymen oldu; ardından Vakko’ya uğradı. Yüklü bir alışveriş yapan Hande Hanım, poşet taşımak istemediği için görevlilere adresini vererek aldıklarını evine göndermelerini rica etti.
Yazarın Tüm Yazıları