Boşanma davasında ‘FETÖ’ itirazı

Güncelleme Tarihi:

Boşanma davasında ‘FETÖ’ itirazı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 09:33

2 yıllık dava sonunda eşinden boşanırken 2 çocuğunun velayetini alan, diğer 2 çocuğunu ise kaçıran baba S.Ö., kendisi hakkında yakalama kararı veren hakim FETÖ’den tutuklanınca harekete geçti, “FETÖ’nün oyununa getirildiğim ortada” dedi.

Haberin Devamı

Habertürk'ün haberine göre, Mersin'de yaşayan 4 çocuk sahibi S.Ö. - E.G. çifti, 2014’te boşanma kararı aldı. Mahkeme, çocukların geçici velayetini önce anneye, daha sonra babaya verdi. Baba S.Ö. dava sürecinde eski eşinin avukatı, bilirkişi ve sosyal hizmet uzmanları ile adliye polisleri hakkında ‘yasaya aykırı hareket ettikleri’ gerekçesiyle suç duyurusunda, 2 hâkim hakkında da ‘reddi hâkim’ talebinde bulundu.

Dosya 3 bin sayfayı aştı. 30 celse sonunda Mersin 3. Aile Mahkemesi, geçen ay çiftin boşanmasına ve 4 çocuktan yaşları küçük olan 2’sinin annede, 2’sinin ise babada kalmasına karar verdi. Anne E.G., 2 çocuğunu teslim almak için icra kararı çıkarıp polis ve avukat eşliğinde eski eşinin evine gittiğinde kimseyi bulamadı. Polis ve icra memurları, S.Ö.’nün işyeri ve diğer adreslerinde de aynı durumla karşılaştı. S.Ö.’nün 4 çocuğunu alarak kayıplara karıştığı belirlendi.

YAKALAMA KARARI VERİLDİ

Bunun üzerine S.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak bu arada FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı ve başta hâkim-savcılar olmak üzere birçok alanda görevden almalar, tutuklamalar başladı. Davaya bakan Mersin 3. Aile Mahkemesi Hâkimi Hicran S. FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınıp tutuklanınca, S.Ö. de harekete geçti. Avukatı aracılığıyla savcılığa başvuran S.Ö., “Davamıza bakan hâkim FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştır. Bu durumda benim FETÖ’nün oyununa getirildiğim ortadadır” diyerek karara itiraz etti. Çocuklarının durumlarından endişe eden anne E.G. ise “Bu adam kaçak yollarla da olsa çocuklarımı kaçırabilir. Hayatlarından endişe ediyorum. Çocuklarım bulunsun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!