Boşandık ama hâlâ aynı evi paylaşıyoruz

Güzin Abla, bir buçuk yıldır evli olduğum eşimle altı ay önce boşandık. Anlaşmazlıklarımız vardı ama yine de içimize sinmedi, ayrı evlerde yaşamak istemedik.

Haberin Devamı

Şu an hâlâ aynı evi paylaşıyoruz. Bir yıldan fazladır cinsel hayatımız yoktu. Boşanmadan önce de yoktu, hâlâ da yok. Asıl sorun bizim cinsel hayatımız yokken onun neler yapıyor olduğu... Konduramıyordum ona, beni aldatmasını...
Ancak cevabımı bilgisayarındaki fotoğraflardan aldım. Yşi gereği yurtdışında oluyor sık sık. Onun dışında, evli iki arkadaşının da eşlerini aldattığına dair fotoğrafları gördüm.
şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşlarının eşlerine de gerçekleri anlatmak; eşlerine de bu fotoğrafları yollamak istiyorum. Doğru mu yaparım? Ykisinin de eşlerini tanıyorum. Bu gerçeği söylemezsem kendimi çok suçlu hissedeceğim.
Ayrıca kendim için de ne yapmam gerektiği konusunda hâlâ hiçbir fikrim yok. Lütfen yardım et bana. 
Rumuz: Yalnızlık

Haberin Devamı

Kızım, dünyada o kadar değişik yapıda insan ve aynı şekilde değişik yaşam tarzları var ki, kendini bu konuda sakın ilk ve tek sanma. Çevremde boşandıkları halde, sırf oturdukları ev ikisinin üzerine olduğu için, aynı çatı altında yaşamaya devam eden birçok kişi tanıyorum. Onları bir arada tutan maddiyat ama sanırım senin durumun farklı...
Her şeye rağmen eşini seviyor olmalısın. Ona ihaneti konduramasan da, bilgisayarda gördüğün fotoğraflar, ihaneti kanıtlamış galiba. Bilmem bu konuda eşinle, yani eski eşinle, karşılıklı oturup konuşmayı denedin mi, yoksa kendi kendini yiyip bitiriyor musun?
Yurtdışına çıkan erkeklerin büyük bir bölümünde rastlanan bu çapkınlık eğilimi, seninkine özgü değil. Ve bir rastlantı sonunda yakalanmış. Henüz kendi hayatın ve evliliğin hakkında bile kesin bir karar alamamışken, bir de tutup diğer kocaları eşlerine ihbar etmeyi düşünmen çok anlamsız geliyor bana.
Bence önce kendi sorununu çözümle, çünkü her şeye rağmen eşinden kopamadığını hissediyorum.

Haydi Kızlar Liseye’ projesini gönülden destekliyorum

Hürriyet gazetesindeki Nuray Babacan’ın haberinden öğrendiğime göre, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilköğretimi bitirdikten sonra eğitimlerine devam etmeyen kızlar ve ailelerini ikna için üniversitede okuyan kızlardan bir ekip kuracaklarını açıklamış.
Bu projeye göre; önümüzdeki günlerde 500 üniversiteli kız öğrenci, ev ev dolaşıp eğitimin önemini anlatacak. “Haydi Çocuklar Okula” projesinden yola çıkılarak “Haydi Kızlar Liseye” adı verilen bu yeni projede; ilköğretimi tamamlamasının ardından eğitime devam etmeyen kız çocuklarını okula kazandırmak için, üniversiteli kız öğrencilerden destek alınacak. 500 öğrenci abla, il müdürlüklerinin belirlediği evleri ziyaret edip, aileleri ve çocukları ikna etmeye çalışacak.
En az 2 bin 500 kız öğrenciyi eğitime kazandırmak amacıyla kurulan bu ikna ekibi, ziyaretlerinden önce üslup konusunda eğitim alacak. Kız çocuklarının mutlaka eğitim görmeleri, yaşamları boyunca eziklik yaşamamaları konusunda yıllardır bu köşeden seslenen Güzin Abla’ları olarak bu projeyi gönülden destekliyor, Sayın Çubukçu’yu da kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları