Boşandığı eşi tarafından öldürülen Nurten Atmaca davası; Savcı "İndirimsiz müebbet" istedi

Güncelleme Tarihi:

Boşandığı eşi tarafından öldürülen Nurten Atmaca davası; Savcı İndirimsiz müebbet istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 13:25

Boşandığı eşi tarafından öldürülen Nurten Atmaca davası; Savcı "İndirimsiz müebbet" istedi

Haberin Devamı

Yüksel KOÇ/İSTANBUL, (DHA) ESENYURT’ta boşandığı eşi Nurten Atmaca’yı “Kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Mustafa Esersin’in davasına devam edildi. Dosyaya gelen Adli Tıp Raporu’nda sanığın suç tarihinde cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi. Savcı, esas hakkındaki mütalaada Esersin için, “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istedi. Savcı, sanık hakkında tahrik indirimi uygulanmaması yönünde görüş bildirdi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 8. celsesine tutuklu yargılanan sanık Mustafa Esersin, Nurten Atmaca’nın kardeşi Yusuf Atmaca ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Özgül Taş, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nden gelen rapora göre sanık Esersin’in suç tarihinde cezai sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiğini söyledi.
ESAS HAKKINDA MÜTALAA VERİLDİ
Duruşma savcısı Ercan Karakuş, esas hakkındaki mütalaasında sanık Mustafa Esersin ile maktul Nurten Atmaca’nın 2004 yılında evlendikleri, bir müddet sonra boşandıkları, boşanma sonrası aynı evde birlikte yaşamaya devam ettiklerini belirtti. Mütalaada, bir süre sonra Nurten Atmaca'nın Mustafa Esersin'den ayrılmak istediğini söylemesi üzerine sanığın Esersin'in maktul Atmaca'yı tehdit ettiği anlatıldı. Olay tarihinde Esersin'in, Nurten Atmaca'nın kaldığı işyerine gittiği, maktulün sanığı, “Sende gurur yok mu, işyerime geliyorsun” diyerek kovduğu bilgisine yer verildi.
‘İNDİRİMSİZ’ MÜEBBET İSTENDİ
Sanığın bu sözler üzerine maktulü 4 yerinden bıçakladığı, Nurten Atmaca'nın aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybettiği belirtilen mütalaada, “Her ne kadar sanık maktulün sözleri üzerine bilincini kaybederek eylemini gerçekleştirdiği savunmasında bulunmuş ise de haksız istek ve hareketin ilk olarak sanıktan gelmesi nedeniyle, sanık lehine tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmayacağı, sanığın kasten maktulü öldürdüğü anlaşıldığı” ifadeleri yer aldı.
Savcı Karakuş, mütalaasında Esersin’in, “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme, sanık ve avukatına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
DURUŞMADAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Duruşmadan sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bir basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Yürütme Kurulu Üyesi Nezahat Alkan, yine bir kadın cinayeti nedeniyle adliye önünde olduklarını söyledi. Adli Tıp Kurumu’nun sanığın, “Ruh sağlığım bozuk” iddiasını doğrulamadığını belirterek, “Ne mutlu ki Adli Tıp onu doğrulamadı, ‘cezai ehliyeti yerindedir’ dedi. Tüm kadın cinayetleri davalarında gönlümüzden geçen, en ağır cezalardan birini bu davadan da alalım. Platform olarak Nurten Atmaca kardeşimizin davasını takip ettik, bundan sonra da takip etmeye devam edeceğiz” dedi.
‘ÖNÜMÜZDEKİ CELSE AĞIR BİR CEZANIN SANIĞI BEKLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’
Sanığın avukatının duruşmada Adli Tıp Raporu’nu kabul etmediğini belirten Alkan, “Sanık Avukatı raporu kabul etmediğini söyledi. Niye söylüyor bunu? Cezai ehliyeti yerinde değildir şeklinde bir rapor gelirse, sanık çok ciddi bir indirim alır. Öyle az buz bir indirimden söz etmiyoruz biz. Sanık Avukatı itiraz etti ama mahkeme bu yönde kesin kararını verdi; 'Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’ndan yeni bir rapora ihtiyaç yoktur' dedi. Savcı mütalaasını verdi. Mütalaada indirim maddelerinden yararlandırılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Bu nedenle de önümüzdeki celse ağır bir cezanın sanığı beklediğini düşünüyoruz” dedi.
Nurten Atmaca’nın kardeşi Yusuf Atmaca ise sanığın hiçbir indirim almamasını, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi. Avukat Neslihan Özer Yıldız, Adli Tıp Kurumu’nun sanığın işlediği fiilin eylem ve hukuki sonuçlarını tam olarak anlayabilecek durumda olduğuna dair rapor yolladığını hatırlatarak, “Bir sonraki celse sanığın üst sınırdan cezalandırılması yönünde bir sonuç bekliyoruz. Kadın cinayetlerinde iyi hal, saygın tutum, haksız tahrik uygulanmamalı. Bu tür indirimler faillerin eline verilmiş bir silah işlevi görmektedir” dedi.

(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!