Borussia Dortmund zirveyi bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Borussia Dortmund zirveyi bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 15:02

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) oynanan 5. hafta maçarı sonunda Hamburg'u 6-2 mağlup eden Borussia Dortmund zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı

Borussia Dortmund, sahasında Hamburg'u Aubameyang (2), Mkhitaryan, Lewandowski (2) ve Reus'un golleriyle 6-2 yendi. Hamburg'un golleri Lam ve Westermann'dan geldi. Ligdeki beşinci maçını da kayıpsız geçen Borussia Dortmund 15 puanla liderliğini sürdürdü. Hamburg ise üçüncü mağlubiyetini alarak 15. sıraya geriledi. Son şampiyon Bayern Münih, sahasında Hannover 96'yı ikinci yarıda Mario Mandzukic ve Franck Ribery'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek 13 puanla ikinci sırada yer aldı.

VfL Wolfsburg'u Sam ve Kiessling'in (2) golleriyle 3-1 yenen Bayer Leverkusen de 12 puanla Münih temsilcisini takip etti. FC Augsburg ise sahasında SC Freiburg'u 2-1 mağlup etti ve üçüncü galbiyetini aldı. Gollerin ikinci yarıda geldiği maçta SC Freibrug 46. dakikada Admir Mehmedi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Halil Altıntop ile 62. dakikada eşitliği sağlayan FC Augsburg'da, 89. dakikada Tobias Werner galibiyeti getiren golü kaydetti. Halil bu sezon ikinci golüne imza attı. Puanını 9'a çıkaran FC Augsburg, aynı puana sahip olan Hannover 96 ve Mainz 05'in ardından 6. sırada yer alıyor.

Schalke 04, deplasmanda Mainz 05'i yeni transferi Kevin-Prince Boateng'in golüyle 1-0 mağlup ederken Hertha Berlin, sahasında VfB Stuttgart'a aynı skorla yenildi. Ligin yeni takımı Eintracht Braunschweig, sahasında FC Nürnberg ile 1-1 berabere kaldarak ilk puanını aldı. Braunschweig'in bu sezon kendi sahasında attığı ilk gol Omar Ellabdellaoui'den gelirken, Nürnberg'in golünü Adam Hlousek kaydetti. Puan cetvelinde, FC Nürnberg 3 puanla 16. sırada yer alırken, SC Freiburg 2 puanla 17, 1 puana sahip Eintracht Braunschweig da 18. ve son sırada yer alıyor. Gol krallığı yarışında 5 golü bulunan Borussia Dortmund'lu Aubameyang, Mainz 05'ten Müller ve VfB Stuttgart'tan Ibisevic ilk sırayı paylaşıyorlar.

Bundesliga'nın 5. haftasında alınan sonuçlar şöyle:

Hertha Berlin - VfB Stuttgart: 0-1
Bayern Münih - Hannover 96: 2-0
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg: 3-1
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt: 0-3
Mainz 05 - Schalke 04: 0-1
FC Augsburg - SC Freiburg: 2-1
Borussia Dortmund - Hamburg: 6-2
Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach: 2-1
Eintracht Braunschweig - FC Nürnberg: 1-1

BAKMADAN GEÇME!