Borsaya, İş-Kur başvuru noktası

Güncelleme Tarihi:

Borsaya, İş-Kur başvuru noktası
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 14:52

Borsaya, İş-Kur başvuru noktası

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Borsası ve İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliğiyle, 'İstihdam Seferberliğinde İş-Kur'un İşverene Teşvikleri' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İş-Kur faaliyetleri, teşvik uygulamaları ve işbaşı eğitim programlarının ele alındığı bilgilendirme toplantısı, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin ve borsa üyesi işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi, Ticaret Borsası yerleşkesinde 'İş-Kur Başvuru Noktası' kurulması için Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş ve İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin arasında protokol imzalandı.

Selim Memiş, imzalanan protokolle birlikte, kurulacak başvuru noktasında +1 istihdam teşvik paketinden yararlanmak isteyen işçi ve işverenlerin kayıtlarını rahatlıkla yaptırma olanağı bulabileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğini işçi ve işveren kesimine sağladığı önemli katkılardan dolayı desteklediklerini belirten Memiş, Gaziantep'in bu seferberlikte Türkiye'de ilk 5 içerisinde yer alması için de çaba harcayacaklarını ifade etti.

İş-Kur İl Müdürü Sıraç Ekin ise toplantıda, istihdam seferberliğinin işçi ve işverenlere sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verdi. Ekin, işverenin 2017 yılında istihdam ettiği her bir işçi için 773 lira tutarındaki sigorta priminin tamamının İş-Kur tarafından karşılanacağını kaydetti.

Uygulamanın işsizliğin azalması ve iş gücü piyasalarının daha aktif hale gelmesi adına ciddi bir destek oluşturduğuna dikkat çeken Ekin, ayrıca iş başı eğitim programlarının sağladığı avantajlar hakkında da bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!