Borsada Echo Pos için gong çalındı

Güncelleme Tarihi:

Borsada Echo Pos için gong çalındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 13:02

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, ödeme sistemleri ve otomasyon alanının öncü firmalarından Robotpos ile ortak bir girişimi Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden yatırımla hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar’da yeni bir yatırım daha gerçekleşti. Aktif Bank’ın Echo Pos firmasına gerçekleştirdiği yatırım Borsa İstanbul Özel Pazar’da 2016 yılının 8. Yatırımı oldu.

Perakende Sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ödeme sistemleri çözüm ortağı olmak üzere Aktif Bank ve Robotpos işbirliğinde kurulan Echo Pos, 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü, Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreni ile faaliyete geçti.

Organize perakende sektörü ve KOBİ’ler için çözüm ortağı olmayı hedefleyen Echo Pos,  öncelikle perakende zinciri işyerlerinde, ön ve arka ofislerde ödeme sistemleri ve otomasyon çözümleri sunacak. Echo Pos, müşterisi olan iş yerlerine ödeme sistemlerinin yanı sıra stok takibi, satış, sipariş takibi ve karlılık takibi gibi süreçlerle ilgili de hizmet verecek. Organize perakende zincirleri için Windows; küçük ve orta ölçekli işletmeler için ise Android tabanlı sistemler kullanan Echo Pos’la firmalar müşterilerine tablet üzerinden de hizmet sunabilecek. Sistem ayrıca, kullanıcılara kampanya takibi ve ciro takibi yapma imkânı da sağlıyor.

Haberin Devamı

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik,Borsa İstanbul tarafından 2014 yılında girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren web bazlı ve üyelere açık bir platform olan Özel Pazar kuruldu. Özel Pazar sadece bir alım-satım platformu olarak değil, girişimcilere ihtiyaç duydukları mentorluk ve ilişki ağını (network), yanı sıra daha önce yatırım yapmış olan yatırımcılara portföylerinden çıkış yapma imkânını da sağlıyor. Özel Pazar’da şu ana kadar 11 adet yatırım anlaşması gerçekleşip, üye şirketlere 10 milyon dolara yakın sermaye finansmanı sağlanmış oldu” dedi.

Gong Töreninde açıklama yapan Aktif Bank CEO’su Dr. Serdar Sümer, “Echo Pos, özellikle KOBi ve perakende zinciri işyerlerinde müşterilerimize daha verimli ve kazançlı bir iş modeli oluşturmalarında ve müşteri memnuniyetini artırmalarında yardımcı olacak bir sistem olarak hayata geçti” diye konuştu. Robotpos Genel Müdürü Burhan Yıldız ise, “Değişen ve gelişen piyasa koşullarında perakendecilerimizi, rekabet ortamında bir adım daha önde tutmak için kurulan yenilikçi ve yüksek katma değerli bir iş modeline sahip Echo Pos projesinde yer almak bizleri son derece heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!