Borsa İstanbul Genel Müdürü’nden İslami finans açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbul Genel Müdürü’nden İslami finans açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 10:23

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç Mekke'de Hz. Muhammed'in zamanında, kervanların ortak şekilde finanse edildiğini belirterek, "O dönem insanlar nasıl bir araya gelip kervanı ortak şekilde finanse ediyorsa, bugün biz de sermaye piyasalarında bunu destekliyoruz. Bugün biz ortak kervanlar oluşturuyoruz ve İslami finans modellerinde bu ortak kervanların oluşturulması açısından iyi finans modellerini kullanalım diyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dünya Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul iş birliğiyle G20 çatısı altında düzenlenen "Uzun Vadeli Yatırımların Finansmanında İslami Sermayenin Kullanılması" konferansı başladı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Konferansa Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç de katıldı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Dinç, konferansta yaptığı konuşmada, üretken iktisadi aktiviteyi destekleyecek ve ekonomik refahın tabana yayılmasını sağlayacak bir finans yapısının konuşulacağı bu toplantıyı, çok önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

'ORTAK KERVANLAR OLUŞTURUYORUZ'

Mekke'de Hz. Muhammed'in zamanında, kervanların ortak şekilde finanse edildiğini aktaran Dinç, "O dönem insanlar nasıl bir araya gelip kervanı ortak şekilde finanse ediyorsa, bugün biz de sermaye piyasalarında bunu destekliyoruz. Bugün biz ortak kervanlar oluşturuyoruz ve İslami finans modellerinde bu ortak kervanların oluşturulması açısından iyi finans modellerini kullanalım diyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!