Borsa Başkanı Sümer: Verimli hasat dönemi bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Borsa Başkanı Sümer: Verimli hasat dönemi bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 10:29

Borsa Başkanı Sümer: Verimli hasat dönemi bekliyoruz

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, kış mevsiminin yoğun yağışla geçmesinin üreticinin yüzünü güldürdüğüne dikkat çekti, "Verimli bir hasat dönemi bizi bekliyor" dedi. Sümer, yağışların bu şekilde devam etmesi durumunda, 2017 hasat döneminin son yılların en verimli yılı olacağını söyledi.

Ekim döneminin ardından gelen yağışların ve bol kar yağışlı bir kış mevsiminin yaşanması, Kırıkkaleli çiftçilerin yüzünü güldürdü, verimli bir hasat dönemi için umutlarını artırdı. Bol kar yağışının toprakta yorgan görevi yaptığına dikkat çeken Harun Sümer, önümüzdeki dönemde de yağışların aynı şekilde devam etmesi durumunda çiftçilerin kuraklıkla ilgili yaşadığı sıkıntıların azalacağını söyledi. Kuraklığın hasat döneminde rekolteyi ve ürünün kalitesini olumsuz etkilediğine vurgu yapan Başkan Sümer, yağışların aynı şekilde devam etmesi durumunda hem rekoltenin, hem de ürünün kalitesinin olumlu yönde etkileneceğini, bu durumun çiftçinin yüzünü güldüreceğini kaydetti.

Başkan Sümer, Kırıkkale'de tarımın yüzde 93'ün üzerindeki bölümünün kıraç arazilerde yapıldığına dikkat çekti, bu durumun ürünün yetişme döneminde yağış ihtiyacını artırdığını söyledi. Sümer, "Yağışların durumuna göre ürünün kalitesi ve rekoltesi etkileniyor. Bu aylarda tüm şartlar üreticinin lehine gelişiyor. Yağışlar beklediğimiz yönde seyir ediyor. Bu şartlar böyle devam ederse bereketli bir 2017 hasat dönemi bizi bekliyor. İnşallah hem daha kaliteli, hem de rekoltesi yüksek ürünlerin alındığı bir hasat dönemi yaşarız. Verimli bir hasat dönemi bizi bekliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!