Bornova’da satranç heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Bornova’da satranç heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 11:58

Bornova’da satranç heyecanı

Haberin Devamı

BORNOVA(İzmir), (DHA) - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 6 yaş ve üzeri sporcuların katılabileceği satranç turnuvasında dereceye girenlere madalya ve kupa verilecek.
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen turnuvada 27- 28 Ağustos tarihlerinde satranç tutkunları bir araya gelecek. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak turnuva için son başvuru tarihinin 24 Ağustos olduğu bildirildi. 4 etap şeklinde gerçekleşecek turnuvaya 6 yaş ve üzeri 2016-2017 TSF lisansına sahip sporcular katılabilecek. Ücretsiz olarak düzenlenen turnuvada her kategori için 64 kişi yarışacak. Dereceye girenlere ise madalya ve kupa verilecek. Kayıtlar http://www.satrancturnuvam.com/default.asp adresinden online olarak yapılabilecek.
Satrancın özellikle çocukların zeka gelişimi açısından önemli bir spor olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı CHP'li Olgun Atila, "Bornova’da spor alt yapısının gelişmesi için çalışıyoruz. Sporun hemen her dalında kurslarımız var. İlçemizde açtığımız ücretsiz satranç kurslarıyla da bu sporu yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu turnuvanın da bu anlamda amacımıza büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!