Bornova'da sağlık seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Bornovada sağlık seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 14:20

SOSYAL belediyecilik uygulamaları ile Türkiye'ye örnek olan Bornova Belediyesi sağlık alanındaki çalışmaları ile de öne çıkıyor. Evde bakım hizmetleri ve hasta nakil çalışmalarında bu güne kadar 92 bin 36 defa ev ziyareti gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi'nin Evde Bakım Hizmetleri 2016 yılında da katlanarak devam ediyor. Evde Bakım Hizmetleri kapsamında oluşturulan ekipler, "Evde gebe, lohusa, bebek bakımı, "Evde Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı ve "Evde Yaşlı Bakımı ile sağlık kuruluşlarına hasta nakil hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Psikolog, berber ve diyetisyenlerin yer aldığı ekipler ihtiyaç sahiplerine her türlü bakım hizmeti veriliyor. Bornova Belediyesi ekipleri 2016 yılının ilk 6 ayında 8 bin 948 ev ziyareti gerçekleştirdi.
Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizler düzenli olarak ziyaret ediliyor. Yaşılıların saç traşından çarşaf değişimine kadar her türlü ihtiyaçları karşılanırken, tansiyon, kan şekeri ve kolestrol ölçümleri de düzenli olarak yapılıyor. Ekiplere pisikologlar da eşlik ediyor. Ayrıca bakım hizmetleri kapsamında diş doktoru tarafından ağız ve diş sağlıkları da kontrol altında tutuluyor.

Haberin Devamı

Bornovada sağlık seferberliği

GEBE, LOHUSA VE BEBEK BAKIMLARI

'Evde gebe ve lohusa bakım hizmetleri' kapsamında görevli ebe ve hemşireler, gebe ve lohusaların kontrollerini evlerinde yapıyor. Gebelerin açlık kan şekeri ve kolesterol ölçümleri yapılırken psikolojik destek de verilerek doğuma hazır olmaları sağlanıyor. Yeni anne olmuş kadınlara ise bebek emzirme eğitimi veriliyor. Bebeğin boy, kilo, baş ve karın çevresi takibini de düzenli ziyeretlerle gerçekleştiriyor. Ayrıca psikomotor gelişimi izlenip, aşı kontrolü yapılıyor.

Bornovada sağlık seferberliği


UZMAN EKİPLER HİZMET VERİYOR

2010 yılında hizmete başlayan Evde bakım Hizmetleri kapsamında bu güne kadar 92 bin 36 kez ev ziyareti yapıldı. Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 6 hemşire, 7 ebe, 12 yaşlı bakım elemanı, berber, diyetisyen, diş hekimi ve psikologtan oluşan ekipler, yaşlı bakımında 40 bin 995 ev ziyareti yaptı. Gebe bakımında 15 bin 249, loğusa 8 bin 95, bebek 17 bin 347, ağız ve diş sağlığında ise 2 bin 978 ziyaret gerçekleştirildi. Sağlık kuruluşlarına hasta nakil aracı hizmetinde ise 7 bin 402 sefer yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!