Bornova'da enfeksiyonlarla mücadele paneli

Güncelleme Tarihi:

Bornovada enfeksiyonlarla mücadele paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 11:52

Bornova'da enfeksiyonlarla mücadele paneli

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi ve Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı işbirliğinde 'Enfeksiyonlarla Mücadele' paneli düzenlendi.

Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı işbirliğinde Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan ve Prof. Dr. Tansu Yamazhan 'enfeksiyonlardan aşı ile korunabilir miyiz' ve 'Acaba Hepatit mi oldum' konularında Bornovalıları bilgilendirdi. Panelde hepatit hastalığı, bulaşma yolları, belirtileri ve A, B ve C tipleri hakkında bilgi verildi. Sarılık hastalığının tipine göre tedavi yolları ve hasta takiplerinin de anlatıldığı panelde, aşıların önemi de vurgulandı.

Panelde, katılımcıları hepatit hastalığı konusunda bilgilendiren Prof. Dr. Tansu Yamazhan, A tipi hepatitin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. B ve C tipleri hakkında da bilgi veren Yamazhan, özellikle B tipinin sarılığın aşı ile korunulacak bir çeşidi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan ve Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu ise enfeksiyonlardan korunmada aşıların önemine dikkat çekti. Çocuk ve yetişkinlerde yapılan aşılar hakkında da bilgi verilen panelde vatandaşlardan gelen soruları da cevapladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!