Bornova'da bir yılda 1041 yeni ruhsat verildi

Güncelleme Tarihi:

Bornovada bir yılda 1041 yeni ruhsat verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 11:47

Bornova'da bir yılda 1041 yeni ruhsat verildi

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi tarafından 2017 yılında 1041 yeni ruhsat verildi. Esnafın işlerini kolaylaştırmak adına hazırlanan ruhsatlar işyerlerine ekipler tarafından teslim edildi.

Bornova Belediyesi yeni ruhsat alacak esnaflara çeşitli kolaylıklar sağlarken, ilçede bulunan işyerleri de belirli periyotlarda yetkililer tarafından denetleniyor. Belediyeye ruhsat için başvuru yapan esnafın, onaylanmış ruhsatları Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından işyeri sahiplerine adreste teslim ediliyor. Böylece esnafın hem vakit hem de kazanç kaybının önüne geçiliyor. Ayrıca vatandaşlardan gelen şikayetlerde yerinde tespit ediliyor. Kurallara uymayan işletmelere para ve kapatma cezaları da veriliyor.

Bornova Belediyesi 2017 yılı içinde 1041 yeni ruhsat verirken, 2016 yılına göre denetlemelerde yüzde 23 artış oldu. 2 bin 108 iş yeri Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından denetlendi. İletilen 930 şikayete de yerinde tespit yapıldı. Kurallara uymayan iş yerlerine ise para cezası ya da para ve kapatma cezası verildi.

Hizmet kalitesini arttırmayı hedef edindiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Esnafımızın işini kolaylaştırmak bizi çok mutlu ediyor. Yerinde ruhsat teslim etmek uygulaması ile de onların zaman kaybını önlüyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!