Bornova'da Atatürk konser ve özel bir gösteri ile anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bornovada Atatürk konser ve özel bir gösteri ile anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 12:18

Bornova'da Atatürk konser ve özel bir gösteri ile anıldı

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi organizasyonunda Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinin '10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri' renkli görüntülere sahne oldu. TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Mahir Tokdemir, Atatürk’ün hayatını şiirsel bir anlatımla ortaya koyarken, Abdurrahim Karademir’in Atatürk karakteri ile yaptığı solo dans da geceye ayrı bir anlam kattı.

Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri yoğun ilgi gördü. Ege Üniversitesi MÖTBE Kültür Merkezi’ndeki konserde; 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Manastırın Ortasında', 'Burası Muş’tur, Yolu Yokuştur' ve 'Vardar Ovası' gibi Atatürk’ün sevdiği eserler seslendirildi. Şef Mahmut Karagenç yönetimindeki Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinin performansı ayakta alkışlandı. TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Mahir Tokdemir, Atatürk’ün hayatını şiirsel bir dille anlattı. Abdurrahim Karademir’in Atatürk karakteri ile yaptığı solo dans ise anma etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Öte yandan Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde anma ve çelenk töreni düzenlendi. Saat tam 09.05'te Bornova’da 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Atatürk, hayatını Türk Milleti’ne adamış bir dünya lideridir. Onun bize emanet ettiği Ülkemizi ve Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağız. İyi ki bizim liderimiz Atatürk olmuş. Biz onun izinden gidip işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devem edeceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!