Bornova'da aşure buluşması

Güncelleme Tarihi:

Bornovada aşure buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 10:59

Bornova'da aşure buluşması

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi'nin kısa süre önce hizmete açtığı Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Cemevi'nde ilk aşure kaynadı. Bölgedeki vatandaşların yanısıra alevi derneklerinin temsilcilerinin de katıldığı buluşmada deyişler söylendi, semah dönüldü, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bornova Belediyesi Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Cemevi aşure buluşmasına ev sahipliği yaptı. Çok sayıda dernek temsilcisi ve bölgedeki vatandaşların katıldığı buluşmada kardeşlik ve birlik mesajları verildi. Deyişlerin söylenip semahların dönüldüğü buluşmada lokma duası yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kazanın başına geçip karıştırdığı aşureyi vatandaşlara ikram etti. Buluşmaya Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer ile Alevi Kültür Dernekleri Pınarbaşı Şubesi Başkanı Nadir Kaya da katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şubesi Başkanı Veli Zengin, muharrem ayında Kerbela'nın yasını tuttuklarını belirterek, "Aşure'de şeker ile tuz aynı kazanda nasıl pişip bir oluyorsa, bizler de farklılıklarımızla aynı coğrafyada bir olup yaşamaya devam edeceğiz" dedi. Zengin, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Cemevi'nin yapılması ile derneklerine verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.

"FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ"

Muharrem ayında tutulan tüm oruçların kabul olmasını dileyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, "Hazreti Hüseyin'e yapılanların acısını 1371 yıl sonra da aynı şekilde hissediyoruz. Bugün de içinde bulunduğumuz coğrafyada pek çok acılar yaşanıyor. Bu acıların da biran önce son bulmasını istiyoruz. Biz güçlü olursak ve birbirimize sahip çıkarsak hiçbir güç bizi ayıramaz. Elele vererek güzel günleri getirmek hepimizin görevi. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!