Bornova'da 19 Mayıs 1919 Parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bornovada 19 Mayıs 1919 Parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 11:42

Bornova'da 19 Mayıs 1919 Parkı açıldı

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi'nin Erzene Mahallesi'nde 4 bin 300 metrekare alanda yapımını tamamlandığı 19 Mayıs 1919 Parkı, törenle açıldı.

Bornonova Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda özel bir açılış gerçekleştirdi. Erzene Mahallesi'nde 4 bin 300 metrekare alanda oluşturulan 19 Mayıs 1919 Parkı törenle açıldı. Muhtarlar, belediye meclis üyeleri, dernekler ve spor kulüpleri ile vatandaşların katıldığı törende açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin 45 mahallesine eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını belirterek, "Tüm mahallerimiz brbirinden değerli ama Erzene Mahallesi'nin başka bir özelliği var: Bornova'nın merkezi, Bornova'nın başkenti. Bu park, İzmir'Erzene'ye çok çakıştı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Doğum Günüm' dediği, 19 Mayıs 1919 adını verdiğimiz parkımız hep bugünkü gibi kalsın. Vatandaşlar olarak koruyalım, sahip çıkalım, temiz tutalım" dedi.

Bornovalıların çok şanslı olduğunu belirten Başkan Atila, "İzmir'in en çok yeşil alana sahip ilçesiyiz. Son 4 yılda 168 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Bornova Belediyesi olarak yeşil alanları imara açmıyor, tam aksi imar alanlarını yeşil alanlara çeviriyoruz" diye konuştu.

4 BİN 300 METREKARELİK ALANDA

Toplam 4 bin 300 metrekare alandaki 19 Mayıs 1919 Parkı'nın, 1000 metrekaresi yeşil alan, 1250 metrekaresi sert zemin, 700 metrekaresi açık hava aletlerinin yer aldığı spor alanı, 800 metrekaresi cep otoparkı, 280 metrekaresi ise çocuk oyun alanından oluşuyor. Parkta ayrıca suni çim mini futbol sahası da yer alıyor.

AÇILIŞA ÖZEL FUTBOL TURNUVASI

Açılış töreni kapsamında Altırmak, Altınyıldız, Bornova Yeşilova, Bornova Gençlik, Bornova Belediyespor, Çamdibispor, DSİ, İlkadımspor, İzmir Gücü, Genç Özgürspor, Naldökenspor, Pınargücü, Yolspor, Gökovaspor, Doğanlarspor ve EVKA-4 Spor olmak üzere 16 takımın katıldığı 19 Mayıs Atatürk Turnavası'nın başlama vuruşu da yapıldı. U12 yaş grubundaki turnava 2 Haziran'da sona sona erecek.

Törende ayrıca Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Sömestr Turnuvası'nda derece giren Genç Özgürspor, DSİ, Çamdibispor ve Bornova Barselona takımları da kupa ve madalyalarını Başkan Olgun Atila, Bornova Kulüpler Birliği Başkanı Murat Keser ve CHP Bornova İlçe Başkan Vekili Asım Güven'in elinden aldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!