Boris Johnson: “Gelecek gerçekten parlak, Bob Geldof bunu söylemeli.”

Güncelleme Tarihi:

Boris Johnson: “Gelecek gerçekten parlak, Bob Geldof bunu söylemeli.”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 09:39

Birleşik Krallık’taki referandum öncesi AB karşıtı kampanyanın başını çeken, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, ülkenin birlikten ayrılma kararına ilişkin hükümetin yeterince net ve bilgilendirici açıklamalarda bulunmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Boris Johnson: “Gelecek gerçekten parlak, Bob Geldof bunu söylemeli.”

The Daily Telegraph gazetesinde yazdığı makalesinde, “Muhafazakar Parti adaylarının Brexit planına ihtiyacı var. İşte benim beş maddeli planım” başlığı atan Johnson, ülkenin AB’den çıkmasına ilişkin temel gerçeklerin, net bir açıklamayla kamuya aktarılması için hükümete çağrıda bulundu.

HÜKÜMET BİLGİ VERMİYOR

İngiltere Başbakanı David Cameron’un istifa kararını açıklamasının ardından Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlığa aday olmayacağını bildiren Johnson makalesinde, hükümeti, halkı birlikten çıkış süreciyle ilgili yeterince bilgilendirmemesi ve bu konuda net açıklamalarda bulunmamakla suçladı.

Haberin Devamı

BOB GELDOF’A CEVAP VERDİ

Birleşik Krallık’ın AB’de kalması gerektiğini savunan ünlü şarkıcı ve aktivist Bob Geldof’un genç seçmene söylediği, “Birlikten çıkma kararıyla yaşlı nesil geleceğinizi çaldı” ifadesini eleştiren Johnson, “Korkarım ki halen buna inanan çok sayıda kişi var. Bu saçmalığa son verilmesinin vakti geldi. Halkın birlikten çıkma yönünde oy verme ihtimali dahilinde, bunun Avrupa’nın ve Birleşik Krallık’ın çıkarlarına ne yönde kullanılabileceğinin açıklanması, kamuyu bu konuyla ilgili bilgilendirmede gönülsüz olarak halka AB hakkında iki seçenekli bir seçim sunmak hükümetin hatasıydı” dedi.

AVRUPA’DA LİDERLİK SAĞLAYABİLİRİZ

Yeni başbakanın bu konuya açıklık getirmesi için bekleyecek vakit olmadığının altını çizen Johnson, “Bazı temel gerçekleri kapsayan net bir açıklamaya şimdi ihtiyacımız var” diye konuştu ve şunları söyledi:

“Mevcut halde Birleşik Krallık’ta ikamet eden AB vatandaşlarının statülerine yönelik herhangi bir risk bulunmuyor. Göç devam edecek. Daha kontrollü bir şekilde, aşırıcıları etkisiz hale getirerek, devam edecek. Biz kendimizi AB’nin yasa yapma isteminden kurtarırken, sıfır gümrük tarifesi ve kotalarla serbest ticaret anlaşması yapmak, çok kuvvetli bir şekilde diğer AB ülkelerinin ekonomik çıkarlarına. Halihazırda başvuranlar varken, dünya genelindeki ekonomilerle serbest ticaret anlaşmaları yapabiliriz. Hükümetler arası seviyede, güvenliğimiz ve diğer konularda Avrupa’da liderlik sağlayabiliriz. Gelecek gerçekten parlak, Geldof bunu söylemeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!