Borçlarınızı temizleyin

Güncelleme Tarihi:

Borçlarınızı temizleyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 00:00

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Diyarbakır’da kulüp başkanları ve yöneticilere uyarılarda bulunup, "Futbolcuya borçtan ve kulübü borçlandırmaktan kesinlikle kaçının. Yoksa transfer izni verilmeyecek, puanı silinecek" dedi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yöneticiler TFF liglerindeki bazı kulüplerin başkanları ile Diyarbakır’da bir araya geldi. Özgener ve TFF yöneticileri, Class Otel’deki toplantıda Sivasspor’un başkanı Mecnun Odyakmaz’ın yanı sıra Bank Asya 1. Lig’den Malatya, Gaziantep BŞB ve Diyarbakır kulüp başkanları ile 2 ve 3.Lig’deki Güneydoğu, Doğu Anadolu kulüp başkanlarının sorunlarını dinledi.

Başkan Özgener, "UEFA kriterlerine her kulübün uymak zorunluluğu vardır. Futbolcuya borçtan ve kulübü borçlandırmaktan kesinlikle kaçının. Bu tür davranışların içinde bulunanlara transfer izni verilmeyecek, puanı silinecek" diyerek kulüpleri uyardı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut, Diyarbakırlı sporseverlerin kentlerinde mili maç oynanmasını çok istediğini belirtti. Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, konuyu teknik direktör Fatih Terim ile görüşerek gerçekleşmesi için çaba sarfedeceğini söyledi.

Kulüpler yayın kriteri istiyor

KULÜPLER Birliği, spor yayınlarında gerek Şampiyonlar Ligi, gerek UEFA kriterleri gibi bir ölçü getirilmesini amaçlıyor. Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, birliğin dünkü toplantısının ardından bu konuda bir karar alındığını belirterek, "Bununla ilgili zannediyorum Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman’ın daveti üzerine Futbol Federasyonu Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı olarak yarın (bugün) saat 10.00’da bir toplantı yapılacak" dedi.

Güven ortamı artacak

Kulüp başkanlarının spor yayınları ile ilgili değerlendirmelerini aldıklarını kaydeden Gümüşdağ şunları söyledi: "Yöneticiler de bu konuda futbol ekonomisini büyütmek, güven ortamını arttırmak amacıyla konulacak ilkelerin düzenlenmesini doğru buluyor. Bunu koyacak kurul RTÜK’tür. Yayıncı kuruluş, kulüpler hep beraber buna destek olacağız. Tartışmaları pozisyonların değerlendirilmesinin şeklini, usülünü bizler belirleyemeyiz.

Tabi ki tartışmalı pozisyonlar değerlendirilecek. Bizler bile bunun için televizyona bakıyoruz. Ama bir pozisyonu 20-30 defa göstermeyi de sporun içinde olan herkesin doğru bulmadığını düşünüyorum."

Sıra gecesinde coştular

n FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyeleri ile Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut tarafından organize edilen özel sıra gecesine katıldı. İzzet Yıldızhan’ın türküleri ile renk kattığı davette Özgener, Levent Kızıl, Arif Koşar, Diyarbakır yöresinin halk oyuncularıyla coşup alkışlandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!