Borçların yapılandırılmasında ikinci şans

Güncelleme Tarihi:

Borçların yapılandırılmasında ikinci şans
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 11:59

Borçların yapılandırılmasında ikinci şans

Haberin Devamı

BUCA Esnaf ve Sanatkarlar Odası, hizmet merkezinde düzenlediği bilgilendirme toplantısı ile üyelerine borç yapılandırmaları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

SGK Buca Merkez Müdürü İbrahim Demirbilek ile yardımcılarının katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgiler verildi ve esnaf sanatkarlardan gelen sorular ayrıntılı şekilde cevaplandırıldı. Söz konusu kanun ile daha önceki borç yapılandırmasına başvuramayan vatandaşlara ikinci bir şans daha verildiğine değinen Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan, "Zor şartlar altında faaliyetlerini sürdüren ve çeşitli nedenlerle borçlarını aksatan üyelerimizin mevcut fırsatlardan yararlanabilmeleri adına toplantıyı tertipledik. Üyelerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek" dedi.

30 HAZİRAN'A KADAR MÜRACAAT

7020 sayılı kanunla 31 Mart 2017 tarihine kadar olan vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylıkları ile yapılandırma imkanı tanındığını hatırlatan Başkan Yazgan, "Kanun, daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir fırsat vermektedir. Yapılandırmadan yararlanmak için Haziran sonuna kadar üyelerimizin borçlu oldukları kurumlara müracaat etmeleri gerekiyor. Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareler ve Belediyelere ilişkin borçlarda ilk taksitin Temmuz sonuna kadar, SGK borçları için ise ilk taksitin Ağustos sonuna kadar yatırılması gerekmektedir. Diğer taksitler ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemlerde, asgari 6, azami 18 eşit taksitle ödenebilecektir" diye konuştu.

AİDAT BORÇLARI

Kanunun Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) , bağlı meslek kuruluşlarına olan borçları da kapsadığını belirten Turan Yazgan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani üyelerimiz de aidat borçlarını yapılandırabileceklerdir. Üyelerimiz 31 Mart 2017 tarihine kadar olan aidat borçları için Temmuz sonuna kadar odamıza müracaat etmeli ve vadelendirdiği borcun ilk taksitini de Ağustos sonuna kadar ödemelidir. Üyelerimiz yapılandırma ödemelerini aylık dönemler halinde ve azami 6 eşit taksitte yapabileceklerdir. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, 487 18 76 numaralı oda telefonumuza başvurabilirler."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

--- KUTU ---

KAPSAMA GİREN BORÇLAR

Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları yeniden yapılandıran kanunla, 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenen vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alındı. Ayrıca Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkında Kanun kapsamında takip ve tahsil edilen bazı alacaklar ile belediyelerin su, atık su ve katı atık gibi alacakları da kapsama dahil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!