Borçlanma yetkisi meclisten geçti

Güncelleme Tarihi:

Borçlanma yetkisi meclisten geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 15:57

Borçlanma yetkisi meclisten geçti

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA Serik Belediyesi'nin bu ay ikinci kez yapılan olağanüstü meclis toplantısında Belediye Başkanı Ramazan Çalık'a 20 milyon liralık borçlanma için yetki verildi.

Serik Belediyesi Meclisi bu ay ikinci kez olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın yönettiği oturumda başkana borçlanma yetkisi verilmesini içeren tek madde görüşüldü. Meclisi CHP İlçe Başkanı Osman Demiroğlu ve BBP İlçe Başkanı Halil Güzel de izledi.

Gündeme ilişkin hazırlanan komisyon raporunda borçlanmanın 10 milyon TL'sinin asfalt çalışmalarında, 10 milyon TL'sinin de çeşitli borçlar için kullanılmak üzere İller Bankası, kamu veya özel bankalardan kullanılacak kredi için Başkan Çalık'a yetki verilmesi önerildi.

Başkan Çalık, "Komisyondan çıkan raporları ve nerelere harcama yapılacağını partilerin grup sözcülerine verdik. Elimizde liste var, parayı nereye harcayacağımızı tek tek takip edebilirsiniz. Borçlanma belediyeler için yapılıyor. Sürekli meclisi borçlanma için meşgul etmek istemiyorum. Biz bu borçlanmayı Serik için istiyoruz" dedi.

MHP grup sözcüsü Ergüven Yılmaz, Serik ve çevresi için asfalt yapımında kullanılmak üzere 15 milyon TL sadece İller Bankası'ndan kredi alınması önerisini getirdi. Yapılan oylama sonucu önerge kabul görmedi.

CHP'li Abdullah Akbaba, "Hizmete hiçbir zaman karşı değiliz. Borçlanmaya 'evet' oyu veriyoruz. Şartım şudur, parayı gerekli yerlerde kullanılması ve bu para üzerinde art niyeti olanlara da hakkımı helal etmiyorum. 120 bin insanın hakkı var. 1 kuruşunu gereksiz yere harcayanlara hakkımı helal etmiyorum Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından borçlanma yetkisi için yapılan oylamada 19 evet, 9 hayır oyuyla Başkan Çalık'a 20 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!