Boncuklarla Çin tarihi

1997’den beri tarihi Çin boncuk işlemeleri üzerinde araştırmalar yapan Valerie Hector, değerli metal ve boncuklar kullanarak yarattığı özel tasarımlarını İstanbul’da sergileyecek.

Sponsorluğunu KÜSAV’ın üstlendiği Valerie Hector sergisi, 21-22 Ocak tarihleri arasında Divan Oteli Bodrum Marmaris Salonu’nda ziyaret edilebilecek. Cooper Hewitt Ulusal Müzesi Tasarım Ödülü’ne layık görülen 50 Amerikalı sanatçıdan biri olan Hector’un eserleri, nisan ayında da Washington’da, Smithsonian Craft Show 2007 çerçevesinde sergilenecek.

İlle de özel olsun

Yıllar önce itibar simgesi sayılan ve pek sık rastlanmayan kişiye özel gömlekler, artık birçok erkeğin gardırobunun olmazsa olmaz parçaları arasında yer alıyor... Nurettin Hasman da bu modaya uyanlardan... Hasman’a geçtiğimiz gün bir davette rastladım; gömleğinin hem cebine hem de manşetine A.N.H harfleri işlenmişti... Hasman, normalde pek kullanmadığı ilk adı Ahmet’i gömleğine işleme yaptırmış...

Kültür merkezi için pamuk eller cebe

Beyoğlu’ndaki bir otoparkın kültür merkezi haline getirilmesi için başlatılan "Garajİstanbul" projesini tanıtmak amacıyla önceki gece otoparkın bulunduğu alanda bir kokteyl düzenlendi. Mehmet Günyeli ve Tilda Tezman’ın destekleri ve bu projenin yönetiminde rol alan Mehmet Ali Alabora, Övül Avkıran, Mustafa Avkıran, Erdoğan Kahyaoğlu ve Özgür Genli’nin çabalarıyla yürütülen projenin tanıtım kokteyline birçok ünlü katıldı. Mehmet Günyeli "Bu binayı açabilmek ve sonra da ayakta kalmasını sağlayabilmek için projeye destek vermemiz gerekiyor. Garajİstanbul, tiyatro, müzik, atölye çalışmaları gibi kültür ve sanat etkinliklerinin düzenleneceği bir yer haline getirilecek" dedi.

Uykuya yenik düştüler

Önceki akşam STNBL’daydım... Ahmet Hamoğlu da mekandaydı ve genç bir hanım arkadaşıyla en ön masada oturuyordu. Deniz Seki’nin şarkılarıyla eğlenmeye başlayan ikili, programın bitmesini beklemeden kulüpten ayrıldı. Acelenin tek nedeni ise genç hanımın uykusunun gelmesiydi.

Süzer aşkıyla ortaya çıktı

Baran Süzer, önceki akşam Deniz Seki’nin program yaptığı STNBL adlı mekandaydı... Gece kulübüne sevgilisi Setenay Tetik’le beraber giden Süzer, ilişkisiyle ilgili sorulardan kaçmadı ve beraberliklerinin geçtiğimiz yaz aylarında başladığını söyledi.

Bebek odaları yayılıyor

Annelerin alışveriş merkezlerinde bebeklerinin altlarını değiştirmeleri ve onları emzirmeleri için özel olarak tasarlanan Evy Baby Bebek Odaları, hızla yayılıyor. Bebek odalarından 21’incisinin açılışını önceki gün Demet Kutluay gerçekleştirdi.

Capitol alışveriş merkezindeki açılışta Kutluay, annelerin yaşadığı ortak sıkıntılara işaret etti ve "Ben de böyle sıkıntıları kızım İrem ile yaşadım. Bu proje sayesinde annelerin daha rahat sokağa çıkabileceğine inanıyorum" dedi. Kutluay, Şebnem Burnaz’ın kızı Defne ile de basına poz verdi.

En renkli tanıtım

40 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Aşçıoğlu İnşaat Grubu, 2008 Eylül ayında teslim edeceği Fulya’daki Selenium Twins Residence, Gayrettepe’deki Selenium Panorama Residence ve Etiler’deki Selenium City projelerini tanıtmak amacıyla önceki gece Swissotel’de bir davet verdi. ABBA Gold grubu’nun sahne aldığı geceye birçok tanınmış sima katıldı. ABBA grubunun anısını yaşatmak amacıyla kurulan ABBA Gold, Money Money, Waterloo, Chiquita, Knowing me Knowing You gibi şarkılarla davetlileri geçmiş yıllara sürükledi. Bu arada Gül Ergi de editör olarak işbaşı yaptığı bir dergi için ilk ropörtajını yaptı ve kulise girerek ABBA Gold ile görüştü.

Harley’den sonra Peugeot

Peugeot motosikletleri, artık Harley-Davidson markasının Türkiye’deki distribütör firması Efsane Motor bünyesinde Türk pazarına sunuluyor. 10 yılı aşkın süredir tüm Türkiye’de Harley-Davidson markasının satışını sürdüren Efsane Motor’un sahibi Ferruh Tanay, bundan böyle Peugeot’nun da firmaları bünyesinde Türkiye’deki motor tutkunlarına ulaşacağını söyledi.

Kavga haberi üzdü

Melissa Mızraklı, geçtiğimiz hafta arkadaşı Ayça Çingitaş’la kavga ettiği yönünde çıkan haberlere çok üzülmüş. Mızraklı, Çingitaş ile çok iyi dost olduklarını, değil kavga en ufak bir tartışma bile yaşamadıklarını, bu arada iddiaların aksine eski sevgilisi Gökmen Gökbakan ile de barışmadıklarını söylüyor. Bayram tatilini New York’ta birlikte geçirdiği ileri sürülen Gökbakan ile İstanbul gecelerinde birlikte görünmesinin çok doğal olduğunu belirten Melissa Mızraklı "Ortak çok arkadaşımız var. Tabii ki aynı mekanlarda eğlenebiliriz. Ama sevgili değiliz" diyor.

Tuvana için poz verdi

Tülin Şahin, Tuvana Büyükçınar’ın imzasını taşıyan "2007 Tuvanam Yaz Koleksiyonu"nun tanıtımı için objektif karşısına geçti. Ünlü manken, Türkiye’de birçok ünlü kadını giydiren Büyükçınar’ın, kadınsılığı ve çocuksuluğu birleştiren renkli modelleriyle önümüzdeki yaza da damgasını vuracağına inandığını söyledi.

Büyükçınar’ın tasarımları, A46 İstanbul, Ankara, Türkbükü ve Paris butiklerinin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’da olmak üzere 100’ü aşkın noktada satılıyor.

Yolaçlar’a Amerikalı gelin

Asuman-Erkan Yolaç çiftinin New York’ta yaşayan oğulları Mehmet Yolaç, bir yıldır flört ettiği Sara Sweikar’la evlenmeye hazırlanıyor. Her ikisi de New York’taki Hilton Otel’de çalışan çift, Sweikar’ın doğum günü olan 21 Ocak’ta Türkiye’ye gelecek, Yolaç da evlilik teklifini doğum günü akşamında yapacakmış. Teklifi sevgilisinin önceki ziyaretinde gezdiği ve hayran kaldığı Kız Kulesi’nde yapmayı planlayan Mehmet Yolaç’ın kararı, Asuman-Erkan Yolaç çiftini de çok heyecanlandırmış. Hatta Asuman Hanım, mayıs ayının son haftasında 10 günlüğüne İstanbul’a gelecek olan Sweikar ailesini ağırlamanın telaşına düşmüş şimdiden...
Yazarın Tüm Yazıları