Bombardıman

Güncelleme Tarihi:

Bombardıman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2002 01:34

Spor dünyası, Başkan Yıldırım'ın sözlerini tartışıyor: "Hakemle ilgili endişemi, hakkımızın yenmemesini, aleyhimize bir durum olması durumunda bütün Türkiye'de büyük olayların olacağını söyledim."

YILDIRIM

‘‘F.Bahçe'nin haklarını korumak için aradım. Yine ararım’’ dedi ve ağır suçlamalarda bulundu...

ULUSOY’A:

Niçin bu konuşmayı başkalarına dinlettiğini açıklamak zorundadır. Açıklamazsa kasıt olduğu görünür ve şaibelerim doğrulanacaktır.

BİLGİLİ’YE:

Bizim gibi kulübünün haklarını savunması için federasyon ile konuşmak gibi bir derdi yok. Yıldırım Demirören ile Ulusoy'un akrabalığı var.

EVET ARADIM

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün bir basın toplantısı düzenledi ve MHK Başkanı Bülent Yavuz'u aradığını belirterek, ‘‘F.Bahçe'nin haklarını korumak için aradım. Bugün olsa yine ararım’’ dedi. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Yıldırım şunları söyledi:

BİRŞEY OLMAZ

Yavuz'u aradım, maçın hakemini sordum. Boşat'ı açıkladığını söyledi. Endişelerim olduğunu söyledim. Haklarımızın yenmemesini istedim. O da hiçbir şey olmayacağını söyledi. Pazar akşamı eğer aleyhimize herhangi bir olay gelişirse, yani F.Bahçe veyahutta Beşiktaş'la ilgili de. Çünkü ben başından beri (adalet istiyorum) derken, yalnızca Fenerbahçe için istemedim.

MEGAFONLA DİNLETMİŞ

Bütün kulüpler için istedim ve bugün de istiyorum, o zaman Türkiye de büyük olayların olacağını söyledim ve kapattım. Yavuz sonra Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'u aramış. Başkanın yanında Beşiktaşlı yöneticiler ve federasyon üyeleri varmış. Ulusoy, megafon yoluyla misafirlerine dinletmiş.

OYUNLAR OYNANIYOR

Eğer haklarımızı savunmak için uyarı yaptıysak, bunu da yanlış anladılarsa bunu bugün yine yaparım. Sorumlunun Yavuz ve Ulusoy olduğunu söylerim. Bundan sonra da elimden geleni yaparım. Etik yönden çok enteresan olaylar vardır. Oyunlar oynanıyor. Bunu tek açıklayacak kişi Ulusoy'dur.

ULUSOY AÇIKLASIN

Hiçbir zaman telefonunu bize dinletmemiştir. Niçin bu konuşmayı başkalarına dinlettiğini açıklamak zorundadır. Eğer açıklamazsa şaibelerim doğrulanacaktır. Kimler bir şey anlattıysa, o insanlarla tekrar konuşsun. Beşiktaş'ta başarılı olan Sinan Engin ile konuşarak, bizim MHK ilişkilerimizle ilgili anlattıklarına açıklık getirsin.

KÖSTEBEKLER ÇIKTI

Bunları söyleyemiyorlar, korkuyorlar. Geçmişteki hadiseleri hatırlattık. Bunun gizlisi saklısı yoktur. Kamuoyuna da açıklarım. Telefonu açık tutup dinletmekte başka şeyler var. MHK'de köstebekler çıkmıştır. Yavuz sorumsuz biri mi? Sorumlu olduğu için aradım. Niye başkanına söylediğini eleştirmiyorum. Doğrusunu da yapmıştır.

AKRABALIK İLİŞKİSİ

Baştan beri söylediklerimde haklı çıktığım bir kez daha ortaya çıktı. Beşiktaş Başkanı’nın bizim gibi F.Bahçe'nin haklarını savunması için federasyon ile konuşmak gibi bir derdi yok. Demirören ile Ulusoy'un akrabalığı var. İlhan ve Tümer'in transferinde Sayın Ulusoy'un kefaleti vardır. Bunu Samsun deplasmanına gittiğimizde öğrendik.

BİLGİLİ AÇIKLASIN

Bilgili'nin maç oynanmadan hakemle ilgili düşüncesi varsa neden söylemedi. Yenildikten sonra bunu açıklaması çok ilginç. Ben ne söylediysem arkasındayım. Laf olsun diye konuşmam. Hepsini ispat ederim. Belgelerle konuşurum. Bilgili, iki yıldır MHK ile ilişkilerimizden bahsediyor. Eğer bilgi, belge varsa açıklasın. Açıklamazsa zan altında kalacaktır. Döküman ile konuşuyorum. Hangi maçta neler olduğunu tek tek söylüyorum. Ulusoy devre arasında hakem hatası olmayacağını söylüyor. Kendi istediğini yapmak istiyor ve kavga ortamı hazırlıyorlar. Bu federasyonla Türk futbolu bir yere gidemez.

ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Söylediysem arkasındayım

Bülent Yavuz'a Türkiye'yi başınıza yıkarım dediğimi hatırlamıyorum. Eğer söylemişsem arkasındayım. Eğer tezgah var ise bunu söylemek hakkım var. Bunu söylerken hukuki savaşımızı daha da genişleteceğimizi dile getirdim. F.Bahçe'yi tutun, destekleyin mi dedim? Bunu söyleyebilirler mi? Bugüne kadar böyle bir istekte bulunmuşmuyum? Ben Başkan’a da gittim söyledim.

Tehditten kasıt ne?

Bülent Yavuz'a, ‘Erol Ersoy'a ceza veriliyor, bu ceza ne zaman kaldırılacak? Neden maçlara verilmiyor?’ diye sordum. ‘Yarın ben de bir hakemi istemezsem, onu da mı cezalandıracaksınız’ dedim. Ben geçen yıl Ulusoy'un makamına gittim ve endişelerimi dile getirdim. O zaman neden açıklamadı. Tehditten kasıtları nedir?

Düren ziyarete gitmiş

Ulusoy'dan başka kimse bu maça Muhittin Boşat'ı tayin edemezdi. Madem konuşmamı biliyorlardı, neden müdahale etmediler? Bugün söylentiler var. Diyorlar ki, Boşat Cerrahpaşa'da çalışıyormuş. Sayın Mete Düren ziyaretine gitmiş. Araştırın bakalım. Hata olmuştur. Bunu kabul ediyoruz. Ama bunu Beşiktaş neden bugün söylüyor? Düne kadar neredeydiler?

Şikayet edemezler

Beşiktaş'ın hakemlerle ilgili şikayeti olamaz. Bu hafta canları yandığı için ortaya çıktılar. Onların yanındayız. Ama diyoruz ki, herkese adalet olsun. Beşiktaş yöneticileri bizimle konuşurken davamızda haklı olduğumuzu söylüyor ve ertesi gün vazgeçiyorlar. Trabzon-G.Saray maçının ertelemesine bizimle beraber karşı çıktılar. Sinan Engin, Tah- kim’e gideceklerini söyledi. Biz gittik, onlar gitmedi. Neden gitmediklerini onlar açıklasın.

Hatalara bakın

Bizim oynadığımız maçlarda F.Bahçe lehine hakem hatası olmamıştır. Olmuşsa ortalamanın altındadır. Beşiktaş'ın Samsun maçı Samsun'da oynanacaktı. Ankara'ya alındı. A.Gücü maçını hakem hatalarıyla kazandılar. G.Saray maçında Boşat, G.Saray'ın golünü iptal etti. Kadıköy'deki maçta 10 kişilik Beşiktaş bizi yendi. O zaman konuşmayanlar, bugün F.Bahçe'nin başarısına gölge düşürüyor. O gün ofsayt gol ve verilmeyen penaltı vardı.

İkincilik mutlu etmez

Büyümemizi engelleyenlere karşı bu savaşımız devam edecektir. Bizi ikincilik mutlu etmez. Şampiyonlar Ligi'nde 6 milyon dolar kasamıza girecek diye düşüncemiz olamaz. Biz büyük kulüp olmak istiyoruz. Ulusoy'un talimatı olmadan bana 4 ay ceza verilmez. ‘Benim bilgim yok’ diyor. Bu cezayı verenlere ne kadar güvenirsiniz, buna siz karar verin.

Küfür etmiş

Beşiktaş-F.Bahçe maçındaki hakemin yanlış kararları, hem kulübümüz adına, hem de Beşiktaş adına, herkes gördü. Hakem hata yapmıştır. Ali Eren tekme ile atıldıysa hatadır. Ama duyumlarımıza göre küfür etmiş.

Bilgili sordu

Cezalardan dolayı tribünlere girmememiz değerlendiriliyor. Bilgili ve Canaydın ile Lig TV'de buluştuk. Bilgili nerede oturacağımı sordu. Beraberlikten mutluluk duyacağını söyledi. Demirören ile birlikte nerede oturmam gerektiğini sordu. Protokolun ortadan kalkmasından sonra 3 arkadaş gidip gerçek yerimizde oturduk. Bilgili ve arkadaşları maç öncesi bizi ayakta karşıladı.

Göreve çağrı

Bütün kulüp başkanları ve delegeleri göreve çağırıyorum. Demokratik bir şekilde bunu çözmek gerek. Ama biz her zaman çıkıp konuşacağız. İnanıyorum ki herkesin derdi var. Çıksınlar haklarını arasınlar. Keyfiyetle idare etmeyecek insanlar gelmeli.

TEHDİT Mİ UYARI MI?

Ünlü yorumcular derbi öncesinde MHK Başkanı Bülent Yavuz ile Aziz Yıldırım arasında geçen konuşmayı değerlendirdi. Kimine göre tehdit, kimine göre ise çarpık düzende uyarı olarak nitelendirildi...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş maçı öncesinde MHK Başkanı Bülent Yavuz ile yaptığı telefon görüşmesindeki sözleri spor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bülent Yavuz'a 'Aleyhimize herhangi bir olay olursa, Türkiye'de de büyük olaylar olur' diyen Yıldırım'ın sözlerini spor otoritelerine sorduk. İşte değerlendirmeler...

Hıncal ULUÇ

Aziz beyin bu sözleri ''şaibe şaibe'' diye ortalığı ayağa kaldıranların gerçek şaibeci olduklarının itirafıdır. Eğer ''Türkiye'de büyük olaylar çıkar, dikkatli olun'' sözleri bir tehdit değilse, ''Falancayı gönderir bacağınızdan vurdururum'' sözleri mi tehdit? Ortada bir gerçek var. Ali Şen döneminden bu yana gelen bir gerçek... F.Bahçe kazanırsa ortada hiç bir şey yok kaybederse herşey şaibelidir.

Erman TOROĞLU

Aziz Yıldırım ‘Bunları söyledim, sözlerimin arkasındayım’ diyor. Ve bunları 2.5 yıldır söylüyor. Aferin Aziz Yıldırım’a. Herkesin önünde konuşuyor. Oysa diğer kulüpler perde arkasından konuşuyor, canı yanınca konuşuyor. Hakem camiası ise üç maymunu oynuyor. Serdar Bilgili maç öncesi Yıldırım yanındayken sustu? Niye o anda konuşmadı?

Haşmet BABAOĞLU

İpler o kadar koptu gitti ki, normal bir zamanda Yıldırım'ın MHK Başkanı’na ‘Türkiye'yi başınıza yıkarım’ demesi tehdit sayılabilecekken, şimdi baktığımızda, değil bir uyarı, öfke ile iç dökme olarak bile anlaşılabilir. Yapılmaması ve olmaması gereken şeyler oldu. Kulüp başkanları güç gösterisine girişti, MHK ise ya sessiz kaldı, ya da saman altından su yürüttü.

Togay BAYATLI

Her tarafı çarpışık ve karışık bir düzen içinde bulunan Türk futbolunun içinden sağlıklı bir sonuç çıkarmak mümkün değil. Sorumluların hepsi, sorumsuzca davranışta bulunduğu için çok daha büyük bir kaosa doğru gidiyoruz. Ama bütün suçu F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yüklemek de büyük bir haksızlık olur. Bu nedenle Bakan’ın teklif ettiği Dünya Kupası sonrası genel kurula kadar herkes susmalı. Ve ne isteniyorsa, bu kongrede ortaya dökülmeli.

Korkut GÖZE

Sayın Yıldırım'ın sözleri katıksız bir tehdittir. Bu ligi şaibeden arındıralım diyoruz, sonra da böyle telefon görüşmeleri yapıyoruz. Sadece sayın Yıldırım için söylemiyorum, hangi kulüp başkanı güvensizliğe yönelik duygularını belirtmek için MHK başkanına telefon açarsa, bu davranış, o kuruma tehditin de ötesinde hakarettir.

Devrim SAĞIROĞLU

Aziz Yıldırım'ın MHK Başkanı Bülent Yavuz'a söylediklerini tehdit olarak algılamıyorum. Kaldı ki, bu işin cılkı çıkmış. Bu federasyonla, bu başkanla, her geçen gün daha da kötüye gideriz. Sadece 3 büyüklere takıldık kaldık. Tamam, tepede bazı şeyler var ama, bir de altlara bakın. Oralarda neler oluyor neler! 32 kısım tekmili birden.. Bence, Haluk Ulusoy ve avanesine ne söylense azdır. İster tehdit olsun, ister uyarı.

Ercan SAATÇİ

Başkanın telefonda neler söylediğini ve hangi uslupla konuştuğunu bilmiyorum. Ancak şuna katılıyorum, her başkan kulubünün hakkını en iyi şekilde korumak için, Aziz Yıldırım'ın da söylediği gibi gerekirse cumhurbaşkanına da çıkmalıdır. Herşeyin basına yansıdığı platformda kimsenin kimseyi tehdit edeceğini düşünmüyorum. Bu olsa olsa uyarıdır. Bunun en iyi cevabını Bülent Yavuz verecektir.

Fatih ALTAYLI

‘‘Türkiye'de büyük olay çıkar’’ sözleri uyarı ise, tehdit nedir onu çok merak ediyorum.

İlhan SÖYLER

Aziz Yıldırım'ın hitap şekli çok önemli. İsteyen istediği anlamı çıkarabilir. Bugünkü koşullarda her kulüp hakkını aramak için çeşitli yollara baş vuruyor. 'Türkiye'yi başınıza yıkarım' cümlesi normal koşullarda ağır bir kelimedir. Bu sözler öfkeden sonra çıkan sözlerdir. Yıldırım eskiden böyle ifadeler kullanmazdı. Yeni bir çıkışa geçti ve cesur olmaya karar verdi galiba.

Kanat ATKAYA

Türkiye, yıllardır bu kadar berbat bir lig görmedi. Kötü futbola, talihsiz demeçler de eklendi. Aziz Yıldırım F.Bahçe Başkanı olarak tabii ki camiasının hakkını savunmak zorunda. Fakat kullanılacak dil bu mu olmaydı Aziz Bey? Sayın Yıldırım şu anda kendi camiasının önünde kahraman, diğer camiaların gözünde ise en fena insan. Futbolun ruhu ve güzellikleri yerine neleri konuşur olduk. Yazık kere yazık!

Gece boyu belge topladılar

Aziz Yıldırım'ın talimatıyla sarı lacivertli kulübün saat 18.00'de çıkması gereken personeli yaklaşık 4 saat daha çalışıp, Beşiktaş ve lig maçları hakkında döküman topladı.

Talimat verdi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'nin önceki gün yaptığı basın toplantısındaki açıklamaları sonrası sarı lacivertli kulüpte alarm verdi. Yıldırım, kulüp görevlilerinden lig maçları hakkında bilgi toplamalarını istedi.

Arşivler tarandı

Normalde saat 18.00'de kulüp binasındaki mesailerini tamamlayarak çıkan personel önceki gece saat 22.00'ye kadar kulüpte kalarak Beşiktaş ve lig maçlarıyla ilgili döküman toplamak için arşiv taradı. Yıldırım, dün bu dökümanları da yanına alarak basın toplantısı düzenledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!