Bombanın bırakılma anı, o araç olabilir

Güncelleme Tarihi:

Bombanın bırakılma anı, o araç olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 20:09

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve 7 polisin şehit olduğu saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen, 7 polis memurunun şehit olduğu, 14'ü sivil 27 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin ise incelenmesi sürüyor.
Polis, bombalı saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması anı yer alıyor.

POLİS O ŞAHSIN PEŞİNDE

Diyarbakır'da akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırının ardından polis olay yerine beyaz renkli bir aracı park ettikten sonra uzaklaşan şahsın peşine düştü.

Kimliği belirsiz şahsın park ettiği otomobilin patlamada kullanılan bomba yüklü araç olmasından şüphelenen güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor

Haberin Devamı

Görüntüde yer alan kişinin saldırının faili olduğu değerlendiriliyor.

Polis ekipleri söz konusu şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, patlamada, 21'i polis, 34 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan 7 polis memuru müdahaleye rağmen şehit düşmüştü. 

 7 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristler dün akşam saatlerinde, özel harekât polislerini taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13’ü polis 27 kişi yaralandı. Polislerden bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Saldırı, servis aracının, Bağlar Bağcılar Mahallesi 1216 Sokak üzerinden geçişi esnasında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'a başka illerden takviye olarak gelen polisleri yurda götüren çevik kuvvete ait zırhlı midibüs geçerken teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Bombanın bırakılma anı, o araç olabilir
Patlamada midibüs büyük hasar görürken araçta bulunan polislerden Alper Zor (45), Necdet Alıcı (48), Fatih Mehmet Ertuğrul (47), Mustafa Yiğitalp (46), Serkan Talan (36), Mustafa Karakaya (28) ve İlyas Kaygusuz (27) şehit oldu. Bomba yüklü araç parçalanırken, patlamanın şiddetiyle şehirlerarası otobüs terminali ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, araçlarda hasar meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans, polis ekipleri ile itfaiye sevk edildi.

Haberin Devamı

Bombanın bırakılma anı, o araç olabilir

Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ

ACI HABER EVLERE ULAŞTI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 7 polisten, Ankara'da bulunan 4'ünün evine acı haber ulaştı.

Bağlar ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda şehit düşen Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün polis memurlarından Alper Zor'un (45) Ankara Yenimahalle Güzelyaka Mahallesi 541. Sokak'ta bulunan evine acı haber, yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Şehit polis Zor'un evinin bulunduğu sokağa büyük boy Türk bayrağı asıldı. Sokaktaki evlerde de komşularının cam ve balkonlarına Türk bayrağı astıkları görüldü. Evin önüne Yenimahalle Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. 112 Acil Sağlık Servis ekipleri de hazırda bekledi. Şehit polis Zor'un evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Saldırıda şehit olan diğer özel harekatçı polis memuru Mustafa Yiğitalp'in (46) Ankara Yenimahalle Çamlıca Mahallesi 164 Sokak'taki evine de acı
haber yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehit Yiğitalp'in de evinin bulunduğu sokağa büyük boy Türk bayrağı asıldı. Şehidin komşularının da evlerine Türk bayrağı astığı görüldü.

ETİMESGUT'UN ŞEHİTLERİ

Şehit özel harekat polisi Necdet Alıcı'nın (48) da Etimesgut Topçu Mahallesi 1558. Cadde'deki evine de acı haber yetkililer tarafından ulaştırıldı.
Şehit Alıcı'nın evine Türk bayrağı asıldı. Etimesgut Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Alıcı'nın evli, 3 oğlu ve bir kızının olduğu ve oğullarından Kürşat ve Neşet'in ikiz olduğu öğrenildi. Şehit Alıcı'nın bir kaç gün önce Diyarbakır'a geçici görevli olarak gittiği belirtildi.

Şehit özel harekat polisi Fatih Mehmet Ertuğrul'un (47) da Etimesgut Ayyıldız Mahallesi 1631. Caddedeki evine de acı haber yetkililerce ulaştırıldı. Evine Türk bayrağı asıldı, aile ve yakınları ile komşuları ve meslektaşlarının taziye için geldikleri gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!