Bombalı saldırıda ölen tıp fakültesi öÄŸrencisinin adı hekimlerin futbol turnuvasına verildi

Güncelleme Tarihi:

Bombalı saldırıda ölen tıp fakültesi öğrencisinin adı hekimlerin futbol turnuvasına verildi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2017 10:44

Bombalı saldırıda ölen tıp fakültesi öğrencisinin adı hekimlerin futbol turnuvasına verildi

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen futbol turnuvasına, Vodafone Arena Stadı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda ölen tıp fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş'ın adı verildi. Birinci olan takımın kupasını Berkay Akbaş'ın babası Salim Akbaş verdi.
Ä°stanbul'da geçen 10 Aralık'ta BeÅŸiktaÅŸ'ta Vodafone Arena Stadı yakınında düzenlenen bombalı terör saldırısında ölen BaÅŸkent Ãœniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Berkay AkbaÅŸ'ın adına Samsun Tabipler Odası tarafından futbol turnuvası düzenlendi. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamındaki turnuvada doktorlardan oluÅŸan 8 futbol takımımı mücadele etti. OMÃœ Fizik Bölümü Takımı ve ÇarÅŸamba Hekimleri Takımı arasında final maçı oynandı. ÇarÅŸamba Hekimleri Takımı, OMÃœ Fizik Tedavi Takımı'nı 3-0 yenerek ÅŸampiyonluÄŸa ulaÅŸtı. Birinci olan takıma kupasını Sinoplu olan Berkay AkbaÅŸ'ın babası Salim AkbaÅŸ ve Tabip Odası BaÅŸkanı Dr. Murat Erkan birlikte verdi. Salim AkbaÅŸ, bu tür etkinliklerle oÄŸlunun isminin unutulmamasının kendisi ve ailesi için çok büyük bir destek olduÄŸunu belirterek Samsun Tabip Odası'na organizasyonda yer alanlara teÅŸekkür etti.Â
Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, 2002 yılından itibaren düzenlenen turnuvaya bu yıl Berkay Akbaş adının verildğini belirterek, "Amacımız Berkay'ın adını yaşatmak hem de teröre karşı tepkimizi ortaya koymak. İnsanlar öldükleri zaman değil unutulduklarında ölür. Biz de hain bir terör saldırısında ölen tıp fakültesi öğrencisi Berkay'ın adını bu turnuva ile yaşatmak istedik. Bundan sonra her yıl Berkay'ın adı ile bu turnuva gerçekleştirilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!