Bombalar Efes Cup’ı vuramadı

Güncelleme Tarihi:

Bombalar Efes Cup’ı vuramadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2003 01:48

İstanbul'da yaşanan terör saldırıları Antalya'da yapılacak Efes Cup'ı etkilemedi. Turnuvaya PSV Eindhoven, Werder Bremen ve Kaiserslautern ile Türkiye'den Galatasaray ve Trabzonspor katılacak.

Birçok ünlü futbol takımının yer alacağı Efes Cup Uluslararası Futbol Turnuvası, Avrupa'nın gözünü Antalya'ya çevirecek. Efes Cup, Eurosport kanalı sayesinde 54 ülkede de izlenebilecek. 11-17 Ocak tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan Efes Cup Uluslararası Futbol Turnuvası'na PSV Eindhoven, Werder Bremen ve Kaiserslautern ile Türkiye'den Galatasaray ve Trabzonspor katılacak.

Son terör olaylarının ardından bazı yabancı takımların gelmek istemediği Efes Cup'a, PSV Eindhoven, Werder Bremen ve Kaiserslautern katılacağını bildirdi. Efes Cup organizasyonuna bir takım daha eklenecek.

Eurosport'ta da yayınlanacak olan Efes Cup'ın organizasyonunu yapan Saran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran, Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun da desteğini aldıklarını belirterek, ‘‘Sayın Mumcu da bu işe çok önem veriyor ve birlikte hareket ediyoruz’’ dedi.

EFES CUP BÜYÜYOR

Saran Grubu Sportif İşler Programlama Yönetmeni Selim Usta, Efes Cup için UEFA'dan bu tür turnuvaların düzenlenmesini mümkün kılan özel bir organizasyon lisansı aldıklarını hatırlatarak, ‘‘Bu yıl Efes Cup'ta bir büyüme oldu ve izlenme oranı arttı. Efes Cup, devre arasında Eurosport'un yayınladığı iki turnuvadan biri haline geldi’’ diye konuştu. Usta, Antalya'ya gelen her takımın yanlarında onlarca gazeteci ve taraftar da getirdiğine işaret etti.

Efes Cup öncesinde Antalya'ya kampa giden takım sayısının 200'lerde olduğunu belirten Saadettin Saran, ‘‘Bugün 1200 civarında futbol takımı Antalya'ya kampa geliyor. Kamp dönemlerinde, lokantalar, turizm ve ulaştırma şirketleri, sağlık kuruluşları ve daha bir çok sektör bu pastadan payını alıyor’’ dedi.

Son terör olaylarının ardından katılımcı takımları Türkiye'ye gelmeleri konusunda ikili ilişkilerin öne çıktığını söyleyen Saadettin Saran, şöyle devam etti:

‘‘Barcelona, PSV gibi büyük klüplerin başkanlarıyla olsun, yöneticileriyle olsun, kişisel ilişkilerimiz çok iyi. Hem ticari, hem de dostluk ilişkileri iyi olunca işler daha rahat yürüyor. Bu kulüplerin yetkilileri şahsen bize güvenmeseydi buraya gelmezlerdi. Ayrıca, Antalya'da takımlara sunulan imkanlar her yıl artıyor. Otellerin konforu, kaliteli futbol sahaları, transfer işlemleri her yıl daha iyiye gidiyor. Takımlara maddi imkanlar da sağlıyoruz.’’

Saadettin Saran kimdir?

Fnerbahçe Kulübü yöneticisi olarak tanınan Saadettin Saran, yüksek makine mühendisi. Tahsilini spor bursuyla Amerika'da yapan Saran, yurda döndükten sonra kısa bir süre mühendislik yapmış. Ardından Turizm Bakanlığı'nda Türkiye'nin tanıtımı konusunda danışmanlık yaptıktan sonra kendi şirketini kurmuş. Saran Grubu bünyesinde savunma ve kimya sanayii'nin yanısıra, televizyon yayıncılığı, sportif organizasyon, eğlence, reklam ve tekstil sektörlerinde faileyet gösteren 12 şirket ve 450 çalışanı bulunuyor.

Bayern Münih, 1 milyon dolara Dubai'ye gitti

Bazı ülkelerde bu tür organizasyonların hükümet desteğiyle yapıldığına dikkat çeken Saadettin Saran, şöyle devam etti:

‘‘Katar ve Dubai'de hükümet desteğiyle benzer bir turnuva düzenleniyor. Hükümetler maddi manevi tam destek veriyor. Bayern Münih, bize konfirmasyon yapmak üzereydi. Son anda Dubai'den 1 milyon dolarlık teklif gelince, oraya gitti. Bizim bu rakamları yakalayabilmemiz lazım. İşin ucunda ülke tanıtımı var, terörle kaybedilen prestij ve güvenin geri kazanılması var.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!