Bombacıyı ‘Sarı Murat’ eğitmiş

Güncelleme Tarihi:

Bombacıyı ‘Sarı Murat’  eğitmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 22:53

İzmir’de terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Grubun liderliğini yapan ‘Sarı Murat’ lakaplı Murat B.’nin, Türkiye’de ‘canlı bomba’ iddiasıyla aranan ve HDP il binalarına yönelik bombalı saldırılarda bulunan Savaş Yıldız’ı eğiten kişi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü dün sabah erken saatlerde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. 15 kişi gözaltına alınırken, 4 av tüfeği, IŞİD terör örgütüne ait doküman ve malzemeler ele geçirildi. Operasyonda çarpıcı ayrıntılar da ortaya çıktı. 2015 yılında Adana ve Mersin HDP il binalarına yönelik bombalı saldırılarda bulunan Savaş Yıldız'ı eğittikleri belirlenen grubun liderliğini 'Sarı Murat' olarak bilinen Murat B.'nin yaptığı öğrenildi. Murat B.'nin, pazarcılık yaptığı, buralarda muhafazakâr olarak tanıdığı esnaf arkadaşları ve müşterileriyle yakınlık kurduğu belirtildi.

IŞİD’E 10 KİŞİ GÖNDERMİŞ

Murat B.'nin bağlantı kurduğu bu kişileri, Buca Göksu Mahallesi'ndeki mescide götürdüğü ve IŞİD propagandası yapıp, örgüte sempati kazanmalarını sağladığı saptandı. Murat B.’nin bu kişileri daha sonra da Suriye'de bağlantılı olduğu IŞİD yöneticilerine gönderdiği ve silah - bomba eğitimi almalarını sağladığı belirlendi. Murat B.'nin bugüne kadar İzmir'den 10 kişiyi örgüte kazandırdığı ortaya çıktı. Bu kişilerden 2'sinin de çatışmalarda öldüğü ifade edildi.

BOMBACIYI ARARKEN

Murat B.'nin liderliğini yaptığı İzmir’deki IŞİD hücresi, 2015’te Adana ve Mersin HDP il binalarına yönelik bombalı saldırılardan sonra kimliği tespit edilen Savaş Yıldız sayesinde deşifre oldu. Terör ve istihbarat polisleri, Adana'da oturan Savaş Yıldız'ın 2014 yılında İzmir'e gelip Murat B.'nin yanında dini eğitim aldığını tespit etti.

Haberin Devamı

‘YPG’NİN ELİNDE’ İDDİASI

İstihbarat birimlerinin araştırmalarında, Türkiye’de ‘canlı bomba’ olabileceği iddiasıyla aranan Savaş Yıldız’ın, geçen ay terör örgütü YPG tarafından Suriye’de yakalandığı öne sürüldü. Yıldız’ın YPG’ye ait bir TV kanalına itiraflarda bulunduğu ve Murat B.’den eğitim aldığını söylediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!