Bombacı İstanbul’dan transit geçmiş

Güncelleme Tarihi:

Bombacı İstanbul’dan transit geçmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 23:54

Manchester’da düzenlediği canlı bomba saldırısıyla 22 kişinin ölümüne yol açan Libya asıllı İngiltere vatandaşı Salman Abedi’nin saldırıdan 4 gün önce İstanbul’dan aktarmalı olarak Manchester’a uçtuğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Libya’dan 18 Mayıs 2017’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Abedi’nin, yaklaşık 5 saat havaalanında beklediği, ardından da uçakla Almanya’nın Düsseldorf kentine geçtiği belirlendi. Saldırıdan sonra Türk istihbarat birimleri Abedi için çalışma yaptı. Abedi’nin Türkiye’ye herhangi bir giriş-çıkış kaydına rastlanmazken, takip edilen DEAŞ’ın yabancı savaşçıları listesinde de isminin olmadığı belirlendi.

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Abedi’nin, 18 Mayıs 2017’de Türkiye üzerinden transit olarak Almanya’ya geçtiği bilgisine ulaşıldı. Türkiye’ye giriş-çıkış yapmayan ve herhangi bir kaydı bulunmayan Abedi ile ilgili Türk istihbaratında herhangi bir bilgi olmadığı da öğrenildi. Daha önce Abedin’in bir yakını, saldırganın saldırıdan dört gün önce Manchester’a Libya’dan geldiğini söylemişti. Libya’dan Avrupa’daki çoğu noktaya doğrudan uçuş olmadığı için İstanbul, Libyalıların Avrupa’ya gitmek için kullandığı popüler transit noktalardan biri. Financial Times gazetesi ise saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlense de İngiliz yetkililerin temkinli yaklaştığını yazdı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!