"Bomba şakacısı" 3 liseli hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Bomba şakacısı 3 liseli hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 14:04

"Bomba şakacısı" 3 liseli hakim karşısında

Haberin Devamı

 

Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) KADIKÖY-KARTAL  metro hattında "bomba şakası" yaparak paniğe neden olan 18 yaşından küçük lise öğrencisi 3 gencin yargılanmasına başlandı.

3 GENÇ HAKİM KARŞISINDA
Anadolu 5. Çocuk Ceza Mahkemesi'nde çocuk oldukları gerekçesiyle 'kapalı' görülen davanın ilk celsesine tutuksuz 3 genç ile avukatları katıldı. Duruşmada şikayetçi Kadıköy-Kartal Metro Hattı Göztepe İstasyon Amiri Hasan Gündoğdu ve İstanbul Ulaşım San. ve Tic. A.Ş avukatı da hazır bulundu.

"ŞAKA YAPTIK" İFADESİNİ REDDETTİLER
Gençlerin savcılıkta "şaka yaptık" yönünde verdiği ifadeleri reddettiği tutanaklara yansıyan duruşmada, metrodan inen M.O.Ö.'nün arkadaşlarına içinde basket topunun olduğu çantayı verdiğini söyledikleri kaydedildi. Gençlerin 'Allahu ekber' diye bağırmadıklarını 'Hay Allah al çantanı' diye konuştuğu kaydedilen duruşmada, sonradan insanların panik yaptığı anlatıldı.

"BOMBA DİYE BAĞIRARAK..."
M.O.Ö,Y.K. ve A.Y.'nin avukatı Muammer Aydın ise, "Bomba diye bağırarak olayı bu şekle sokan Büşra Yüce isimli şahıs olay günü sosyal medyaya da Göztepe İstasyonu'ndan dışarı çıktıktan sonra basın mensuplarına da görüşlerini ifade etmiştir. Sosyal medyadaki videonun getirilmesini talep ederiz. Bomba iddiasının tanık Büşra Yüce tarafından ortaya atıldığını, dolayısıyla oluşan zararın çocuklardan kaynaklanmadığını iddia ediyoruz" dedi.

"SAVUNMALARI CEZADAN KAÇMAYA YÖNELİK"
İstanbul Ulaşım San. ve Tic. A.Ş avukatı Hasan Emre Okumuş olay nedeniyle seferlerde 51 dakikalık gecikme olduğunu belirterek, "Bir araç da seferden kaldırılmıştır. Bu nedenle de maddi zarar oluşmuştur. Zarar miktarını daha sonra bildireceğiz. Sanıkların savunmaları tamamen cezadan kaçmaya yöneliktir. Şikayetçiyiz. Davaya katılma talebimiz vardır" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme, İstasyon Amiri Hasan Gündoğdu ve İstanbul Ulaşım San. ve Tic. A.Ş'nin suçtan zarar görme olasılığı ihtimaline göre davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verdi. Çocukların mahkeme psikoloğu ile görüştürülerek Sosyal İnceleme Raporu düzenlemesine karar veren mahkeme, tanık Büşra Yüce'nin duruşmada dinlenmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 4 Mart 2016 tarihinde 3 gencin Kadıköy merkezden Kartal istikametine giden 8 nolu metro trenine bindikleri anlatıldı. Gençlerin "bomba şakası" yaparak paniğe neden olduğu belirtilen iddianamede 3 genç hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından toplamda 2'şer yıldan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!