Bolvadin'e yeni eğitim binası

Güncelleme Tarihi:

Bolvadine yeni eğitim binası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 12:10

Bolvadin'e yeni eğitim binası

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Kırkgöz Yerleşkesi'nde yapımı tamamlanan Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) eğitim binası, Kırkgöz Camii ve Kültür Merkezi törenle hizmete girdi.

AKÜ Kırkgöz Yerleşkesi'nde düzenlenen törene Ak Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Uçan, Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ akademik ve idari personeli ve öğrencileri katıldı.

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, törendeki konuşmasında Kredi Yurtlar Kurumu ile protokol imzaladıklarını belirterek, belediye olarak ilçeye 750 kişilik öğrenci yurdu yapacaklarını açıkladı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan geleceğin ideal üniversitesi olmak için var güçleriyle çalıştığını söyledi. Solak, "Üniversitemiz, 13 fakülte, 3 enstitü, devlet konservatuvarı, 4 yüksekokul ve 15 meslek yüksekokulunda toplam 80 bölüm ve 135 programda 48 bin 685 kayıtlı öğrenciyle eğitim öğretimine devam etmektedir. Ayrıca 43 farklı ülkeden 492 yabancı öğrencimiz öğrenimine devam etmektedir. Yine üniversitemizde halen 100'ü profesör 140'ı doçent 322'si yardımcı doçent olmak üzere bin 340 dolayında akademik ve 948 idari personel görev yapmaktadır" dedi.

Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya da ilçe halkının hayırseverden oluştuğunu belirterek, uyumlu çalışmanın yatırımlara dönüştüğünü vurguladı. Özkaya, şöyle dedi:

"Bugün Bolvadin'e 2 güzel şeyi de söylemek istiyorum. Birincisi Bolvadin'de uzun süre konuştuğumuz bir cezaevi yapılması meselesi vardı. Bir T tipi cezaevi bir de açık cezaevi, 1500 kişilik 100 lojman ile birlikte bu ay içinde ihale edilecek. Ocak ya da en geç şubat ayında adliye ihalemizi yapacağız. Benim en büyük hayalim Bolvadin Alkoloid Fabrikası'nda üretilen morfinin Türkiye'deki ilaç sanayine dönüşmesi ve buranın ilaç üretim merkezi üssü haline gelmesi. 25 profesörümüzü geçen yıl buraya fabrikamıza getirip gösterdik. 100 ton morfin üretiyoruz ve 150 milyon TL gelir elde ediyoruz. Belki birkaç milyar dolarlık ilaç ithal ediyoruz. Bunu ilaca çevirdiğimizde çok ciddi şekilde hem ihracatımızı artıracağız hem de bu stratejik ürünümüzün burada üretimini sağlayacağız. Çiftçimiz 700 bin dekar olan haşhaş üretiminin 350 binini kullanabiliyor. Birleşmiş Milletlerin tahsis ettiği, bunun da belki tamamını kullanacağız. Bir de çok alanda aynı anda başarı elde edeceğiz. Bu konuda üniversitenin yardımı çok önemli. Üniversitemizden bu konuda destek istediğimizi belirteyim."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!