BÖLÜM BAŞINA 75 BİN DOLAR

Güncelleme Tarihi:

BÖLÜM BAŞINA 75 BİN DOLAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 10:09

Fransız Euronews kanalı Arap dünyasında hayranlık uyandıran Türk dizilerini masaya yatırdı. Türk dizilerinin Ortadoğu ve Balkanlarda 60 milyon dolarlık pazara sahip olduğu ve fiyatların bölüm başı 75 bin doları bulduğu belirtildi. Araplar dizi karakterlerini neredeyse kahraman gibi görüyor.

Haberin Devamı

BU DİZİLERDE İZLEYENLERİN  GÖNLÜNÜ FETHETTİ (FOTO ANALİZ)

Tüm Arap dünyası İstanbul’a gidiyor ama neden? Sebep, Türk dizilerinin Arap dünyasında giderek artan etkisi... Merkezi Fransa’da bulunan Euronews kanalı internet sitesinde Türk dizilerinin Arap dünyasında giderek artan etkisini masaya yatırdı. Ortadoğu’da 16 ülkede TESEV’in yaptığı bir araştırma sonucunda bu ülkelerde yaşayanların yüzde 74’ünün en az bir Türk dizisini izlediği ve en az bir Türk oyuncuyu tanıdığı ortaya çıktı. Türkiye’ye gelen Ürdünlü Ahmet, “Bir kaç tane Türk dizisi izliyorum. En çok Sakarya Fırat’ı ve Polat Alemdar’ı seviyorum. Onu bir kahraman olarak görüyorum” diyor. Peki bu diziler neden bu kadar çok seviliyor? Iraklı Auhud’a göre, “Bu dizilerde hem Müslüman hem de modern olunabileceğini görüyorsunuz. Bazı ülkelerde sahip olunmayan bir hayatı gösteriyorlar.”

Haberin Devamı

60 milyon dolarlık pazar  
Mısırlı Esma ise ‘bu diziler sayesinde Müslümanların açık fikirli ve modern bir hayat süren insanlar olabileceklerini’ gördüklerini söylüyor. Bir dizi Dubai TV’ye bölüm başı 75 bin dolara satıldı. Bugün, Türk dizileri Ortadoğu ve Balkanları kapsayan 60 milyon dolarlık bir ihracat pazarına sahip. Peki bu diziler barışa aç Ortadoğu’ya uyum getirebilir mi? Arap yapımcı Daniel Abdulfettah’ın bu soruya cevabı evet. Abdulfettah, “Dizilerimizden biri Hamas ve El Fetih arasındaki çatışmayı anlatıyor. Dizinin yayınlandığı bir saat boyunca iki taraf ateşkes ilan ediyor çünkü diziyi seyrediyorlar. Bu da aşk hikâyesi anlatan bir dizinin kan gölüne, sempati ve iletişimle son verebileceğini gösteriyor” diyor.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!