Bolulular TEK Çatı Altında Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Bolulular TEK Çatı Altında Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 12:09

BOLULULAR İÇİN FAALİYET GÖSTEREN BOLULULAR DERNEĞİ, DÖRTDİVAN DERNEĞİ, GEREDE KÜLTÜR SOSYAL VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, KIBRISCIK KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE KIBRISCIK’I TANITMA DERNEĞİ, MENGENLİLER DERNEĞİ VE SEBEN DERNEĞİ BİRARAYA GELEREK BOLU FEDERASYONU’NU KURDULAR.

Bolulular için faaliyet gösteren Bolulular Derneği, Dörtdivan Derneği, Gerede Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Kıbrıscık Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Kıbrıscık’ı Tanıtma Derneği, Mengenliler Derneği ve Seben Derneği biraraya gelerek Bolu Federasyonu’nu kurdular.
Yeni kurulan Bolu Federasyonu’nun tanıtım toplantısı, Beştepe’deki Ala Restoran’da gerçekleştirildi. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Devlet Denetleme Kurulu Başkanvekili Abdurrahman Özçelik, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan, Kamu Denetçiliği Genel Sekreteri İsmail Altuntaş, Bolulu siyasetçiler, bürokratlar, federasyon ve ilçe derneklerinin yetilileri, davetliler ve Bolulular katıldı. Kuruluş toplantısının tanıtım yemeğinde buluşan Bolulular, yerel sanatçıların şarkı ve türküleri ile coştular.
Toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Yakup Evirgen, federasyonun kuruluş aşamasında 5 ilçe derneğinin Bolulular Derneği ile birlikte federasyonu oluşturduğunu belirterek, en kısa sürede diğer ilçelerin de federasyona katılımını beklediklerini söyledi. Bugüne kadar Bolulular arasında bir birliktelik oluşturulamadığını hatırlatan Evirgen, "Amaç Bolululuk temelinde birleşmek ve dayanışmaktır. Hedef Ankara ve çevresindeki tüm dernekleri birleştirmek, hedef bunlarla birlikte Bolu Konfederasyonunun kurmak’’ diye konuştu.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da birlikten doğacak güce işaret ederek, Bolulular’ın her yerde biraraya gelmelerinin Bolu ve kendisi açısından önemli olduğunu vurguladı. “Boluluları biraraya getirerek onların feyzinden istifade etmeye çalışıyoruz’’ diyen Yılmaz, Ankara’da ve diğer illerde bulunan Boluluları yazın yapılacak piknik için ile davet etti.
AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, "Bir olmak, iri olmak, diri olmak güzeldir. Coğrafyası ve insanları güzel bir il olan Bolu’nun bu birlik hukukuna ihtiyacı var’’ derken, federasyonu kuran ekibe teşekkür etti.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, 4 yıldır Meclis çatısı altında bulunduğunu ve bu güzel günleri özlediklerini belirterek, eksik ilçelerin de bir an evvel federasyona katılımını temenni ettiğini söyledi. Bugün kuruluşu açıklanan federasyonla İstanbul ve diğer illerdeki dernekler yoluyla konfederasyonlaşmanın yolunun açıldığını belirten Ercoşkun, bu akşam birliktelikten aldıkları sinerji ile daha da canla başla çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, federasyon çalışmalarının konfederasyonla sonuçlanacağına inandığını belirterek, bugünkü güç birliğinin ve beraberliğin devamını diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!