Bolu TSO'da Ur-Ge projesinin ihtiyaç analizi sektör çalıştayı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bolu TSOda Ur-Ge projesinin ihtiyaç analizi sektör çalıştayı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 12:06

Bolu TSO'da Ur-Ge projesinin ihtiyaç analizi sektör çalıştayı yapıldı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesinin ihtiyaç analizi sektör çalıştayı TSO toplantı salonunda yapıldı.

Bolu’da faaliyet gösteren metal sanayi ve beyaz eşya yardımcı sanayi sektör firmalarının uluslararası rekabet güçlerinin artırılması, firmalara yurtdışında yeni pazarlar kazandırarak kentin ihracatının artmasına katkı sağlanması gibi amaçlarla başlatılan Ur-Ge projesinin ihtiyaç analizi Temmuz-Ağustos döneminde gerçekleştirildi. İhtiyaç analizi sürecinde, firmaların ihracat kabiliyeti ve pratiğinin artması için gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, sektörün ürün portföyü ve buna göre belirlenecek dış hedef pazar analizleri, sektörün rekabetçilik seviyesinin belirlenmesi, sektörel alım heyetleri ile hedef ülke ve pazarlara yönelik olarak fuar ve teknik geziler gibi sonuç odaklı faaliyetler ile projenin üç yıllık eylem planını oluşturan çalışmalar belirlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen sektör çalıştayında, danışman kuruluş tarafından hazırlanan ihtiyaç analizi taslağı proje katılımcı firmalarıyla birlikte incelendi ve ihtiyaç analizine son şekli verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu’nun ihracatta hedefleri olan bir il olduğunu belirterek, Bolu’nun dış ticaretine katkı sağlamak amacıyla bu projeye başladıklarını dile getirdi. Projenin somut ve sonuç odaklı hedeflerinin olduğunu kaydeden Ateş, üç yıl boyunca devam edecek olan proje kapsamında, projenin hedef grubunda yer alan metal sanayi sektörü katılımcı firmaların her birinin en az bir tane yurtdışı partner bulmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek projeye katılım gösteren sektör firmalarına teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!