'Bolu' konulu resim ve beste yarışmaları sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Bolu konulu resim ve beste yarışmaları sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 14:46

'Bolu' konulu resim ve beste yarışmaları sonuçlandı

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hayalimdeki Bolu' resim yarışması ve 'Bolu' konulu Çocuk Şarkıları Beste yarışması sonuçlandı.
AİBÜ Kültür Merkezi'nde önce resim yarışmasına katılan eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, yarışmaya katılan çocukların hayalleri ile belediyenin hayalallerinin örtüştüğünü söyleyerek, "Bizim hayalimizdekileri çocuklar çizmişler. Bolu’da plaj istiyorlar, raylı sistem istiyorlar, teleferik istiyorlar. Dolayısıyla bunların hepsi gerçekleşecek. İnşallah burada başkanımızın adına ve kendi adıma söz veriyorum. Bundan sonraki yarışmalarda da sizlerin daha güzel resimlerle katılacağınızı umuyorum. Hayalinizdeki Bolu’yu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağımıza dair söz veriyorum” diye konuştu. Serginin gezilmesi ardından Mavi Salon’da gerçekleştirilen törende resim yarışmasında 1, 2 ve 3'üncü olan eserlerin sahibi öğrencilere ödülleri verildi.
Ardından aynı salonda şarkı yarışmasının finali yapıldı. Çiğdem Durak yönetimindeki Bolu Belediyesi Çocuk Korosu, 36 beste arasında finala kalan 10 eseri seslendirdi. Ardından kazananlar açıklandı. Yarışmada söz ve müziği Hüseyin Cevahir Ünal’a ait 'Bitmeyen Bir Aşktır Bolu' 1'inci, söz ve müziği  Nedim Yıldız’a ait 'Bolu’nun Çocukları' 2'nci, söz  ve müziği Mehmet Onur Akyol’a ait 'Tabiatın Kalbi' adlı eser 3'üncü oldu.
Jüri üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak, çocuk repertuarına Bolu konulu özgün eserler kazandırmak için bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Yavuz Durak, projenin başladığı günden geldiği aşamaya kadar geçen süreci de anlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da Bolu’nun tanıtımı için yapılan her türlü etkinliğin yanında olduklarını söyledi. Davarcıoğlu ayrıca, dereceye giren eserlerden oluşan CD’yi, Köroğlu Festivaline kadar yetiştireceklerini de sözlerine ekledi. Daha sonra dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!