Bolu, futbolun yıldızlarını ağırlamayı hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Bolu, futbolun yıldızlarını ağırlamayı hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 13:06

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu'da Chelsea ve Barcelona gibi takımları ağırlamak istediklerini söyledi.

Özçimen, yurt içi ve dışından gelen takımların Bolu'da kamp yaparak yeni sezona hazırlandıklarını anlattı.

Bolu'ya tesis yapmak isteyen kulüpleri destekleyeceklerini, Beşiktaş'ın da tesis yapma konusunda daha önce müracaatının bulunduğunu anımsatan Özçimen, “2011 yılında Beşiktaş yöneticileri tesisin yapılabileceği alanları gezdi. Şike soruşturmasının açılmasıyla yönetim konuya daha sonra bakmak istediğini söyledi. Daha sonra da yönetim değişti. Yeni yönetimle bu konuyla ilgi bir görüşmemiz olmadı” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'na yaptığı tesisin diğer takımlara da örnek olması gerektiğini anlatan Özçimen, Bolu'nun diğer takımların Avusturya'da kamp yaptığı bölgelerden daha güzel olduğunu ifade etti.

“Bir dönemde 100 ile 150 takımı ağırlıyoruz”

“Neden bizim dövizimiz dışarıya gitsin” diyen Özçimen, şunları söyledi:
“Orada kamp yapacak olan takımlar için buradan aşçılar gidiyor. Futbolcularımız oranın yemeklerini yiyemiyor ve iyi beslenemiyor. Bunun tam tersine dışarıdan da takımların Bolu'ya gelmesinin planlarını yapmalıyız. Takımlarımız neden dışarıya gitsin? Ülkemizin güzellikleri ve imkanları daha fazla, bunları değerlendirmek lazım. Tabii ki Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, dünya çapındaki büyük markalar. Buna öncülük etmeliler. Bu durum bu ülkeye karşı görev gibi görünüyor. Vatanını sevmenin çeşitli yolları var. Bunun da onlardan birisi olduğunu düşünüyorum.”

Bolu'daki otellerin futbol takımlarıyla dolu olduğuna dikkati çeken Özçimen, “Gerede, Bolu Dağı ve Karacasu'da bulunan otellerin tamamında futbol takımları yer alıyor. Buradaki otellerin her birinde en az 3'er takım var. Bolu olarak bir dönemde 100 ile 150 takımı ağırlıyoruz. Bizim hedefimiz bu değil. Bolu'da Chelsea ve Barcelona gibi takımları ağırlamak istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!