Bölge trafik istasyonuna bombalı saldırı davasında 1 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Bölge trafik istasyonuna bombalı saldırı davasında 1 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:10

Bölge trafik istasyonuna bombalı saldırı davasında 1 tahliye

Haberin Devamı

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da, 15 Ağustos 2016 tarihinde 5'i polis 8 kişinin şehit olduğu, 46 kişinin yaralandığı, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin 10 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanıklardan A.Y.'nin tahliyesine karar verildi.
Diyarbakır-Batman Karayolu'nda bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na 15 Ağustos 2016 tarihinde PKK'lılar tarafından bombalı araçla yapılan ve 5'i polis 8 kişinin şehit olduğu, 46 kişinin yaralandığı saldırı ile ilgili açılan davaya devam edildi. 4'ü tutuklu, 4'ü firari olmak üzere 10 kişi'den 8'i hakkında, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kamu malına zarar vermek', 'Mala zarar vermek' ve 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçlarından 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 420'şer yıl, 2 kişi hakkında ise, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasına tutuklu sanıklar F.Ç., A.Y. ve C.A. duruşma salonunda katılırken, M.S. ise, tutuklu bulunduğu Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada ilk olarak görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra savunması alınan tutuklu sanıklar, suçlamaları redderek, tahliye talebinde bulundu. Daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan A.Y.'nin tahliyesine karar verdi. Diğer 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!