Bölge Müdürü Özgür Baraj İnşaatlarını İnceledi

Güncelleme Tarihi:

Bölge Müdürü Özgür Baraj İnşaatlarını İnceledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 10:01

dsi bölge müdürü turkay özgür baraj inşaatlarını inceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve Şube Müdürleri ile birlikte Kumluca Adrasan ve Finike Kapıçay Baraj inşaatlarında incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kumluca Adrasan Barajı’nda inceleme yapan Bölge Müdürü Turkay Özgür, ardından Finike Kapıçay Baraj inşaatıına geçti. Tamamlandığında 6 bin dekar tarım alanını sulayacak olan Adrasan Baraj inşaatımızda incelemelerde bulunduklarını söyleyen Özgür, “Barajımızda gövde sıyırma kazıları, kondüvi ve su alma yapısı imalatları, gövdenin oturacağı kısımda kontak ve konsolidasyon enjeksiyonu ile ön batardo imalatları tamamlanmıştır. Çalışmalarda gövde dolgu imalatlarının, ön yüz altı bordür betonu imalatının ve plinth betonu imalatlarının devam ettiğini müşahede ettik. Barajımızda fiziki olarak yüzde 49 seviyesine ulaşmış bulunmaktayız” diye konuştu.
“720 KİŞİYE DE İSTİHDAM”
Kumluca Adrasan Barajı ve Sulaması işi kapsamında 6 bin da tarım alanının borulu sistemle sulanacağı bildirildi. Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 4 milyon 640 bin TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 27 milyon 840 bin TL katkı ve 720 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmekte olduğu kaydedildi.
“47 MİLYON 423 BİN 200 TL KATKI”
Bölge Müdürü Turkay Özgür: “Tamamlandığında 18 bin 700 dekar tarım alanını sulayacak olan Finike Kapıçay Baraj inşaatında yaptığımız incelemelerde de kondüvi rölekasyon yolu ile içme suyu isale rölekesinde çalışmaların fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam ettiğini gördük. Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 2 milyon 536 bin TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 47 milyon 423 bin 200 TL katkı ve 2 244 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Finike Kapıçay Baraj inşaatımızda da fiziki olarak yüzde 46 seviyesine ulaşmış bulunmaktayız” dedi.
Bölge Müdürü Özgür ve beraberinde ki heyeti Kapıçay ve Adrasan Baraj inşaatlarında ki incelemelerinin ardından Kumluca Belediyesi’ne geçerek burada Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile DSİ’nin Kumluca İlçesinde yaptığı ve devam eden yatırımlar hakkında istişare ve değerlendirmelerde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!