Bölge Mahkemeleri'ne Denizli'den 3 başkan 6 üye

Güncelleme Tarihi:

Bölge Mahkemelerine Denizliden 3 başkan 6 üye
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 14:13

Bölge Mahkemeleri'ne Denizli'den 3 başkan 6 üye

Haberin Devamı

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu, Bölge Adliye Mahkemeleri'nde görevlendirilecek hakim ve savcılara ilişkin kararnameyi yayınladı. Kararnameyle Denizli Adliyesi'nde görev yapan 3 hakim, Bölge Adliye Mahkemeleri'ne daire başkanı; 3 hakim ve 3 Cumhuriyet Savcısı ise üye olarak atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yayınladığı kararnameyle, Denizli Adalet Komisyonu Başkanı ve Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Uçar ile Denizli 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ahmet Sarıkaya, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Yine Denizli 3. İş Mahkemesi Hakimi Erdoğan Dikmen, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı olarak atandı.

Kararnameyle Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimi İlkay Ekşi, Denizli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ünzile Acar, Denizli 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Ünal Yalçınkaya ile Denizli Cumhuriyet Savcıları Kenan Astan, Ersan Erdem ve Halim Göksu ise çeşitli Bölge Adliye Mahkemeleri'ne üye olarak görevlendirildi. Bölge Adalet Mahkemeleri'ne Denizli'den 9 Hakim ve savcının görevlendirilmesi yargı camiasında başarı olarak yorumlandı.

Kararname takvimine uygun olarak Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına ataması yapılanların 22 Nisan 2016 tarihinden sonra, bölge adliye mahkemesi üyeliğine ve Cumhuriyet savcılığına atananların ise 15 Haziran 2016'dan sonra göreve başlamaları bekleniyor.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!