Bölge Belediye Başkanları Rize’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bölge Belediye Başkanları Rize’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 17:35

Bölge Belediye Başkanları Rize’de buluştu

Haberin Devamı

İKİZDERE(Rize) (DHA) - Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin (DKBB) Rize’de düzenlediği  Belediye Başkanları İstişare ve Dayanışma Toplantısı, bölge belediye başkanlarının katılımıyla Rize'de yapıldı. 

Geleneksel hale getirilen ve İkizdere İlçesi'nde RİDOS Termal Otel'de yapılan Belediye Başkanları İstişare ve Dayanışma Toplantısına DKBB Birlik Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe ve belde Belediye Başkanları ile Belediye Başkan Vekilleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, belediye başkanlarına çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da toplantıda konuştu.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, belediye başkanlarına Mahalli İdareler Mevzuatı’ndaki düzenleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Birlik Encümen başkanlığında gerçekleştirilen sonraki oturumda ise, belediye başkanları yaşadıkları sorunları, uygulamada karşılaştıkları güçlükleri ve yerel yönetimlerle ilgili olarak değiştirilmesini ve geliştirilmesini istedikleri düzenlemeleri TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şahin’e ve DKBB Birlik Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na iletti.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden DKBB Birlik Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Belediye Başkanlarımız zorlu imkanlarla halkımızın sorunlarını çözmek için olağanüstü bir çaba harcıyor. Bu yoğunluk arasında bırakın ailelerine zaman ayırmayı, kendilerine de zaman ayıramıyorlar. Bu toplantı vesilesiyle bir araya gelme şansı yakaladık. Yaşadığımız sorunları paylaştık, sorunlarımız aktarma fırsatı bulduk. Başkanlarımız toplantının çok verimli olduğu ifade ettiler. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği olarak onlara bu fırsatı verebildiysek ne mutlu bizlere” dedi, katılımları nedeniyle başkanlara teşekkür etti.

Toplantı sonunda Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Başkanlar Gümrükçüoğlu ve Kasap ile TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şahin ve DKBB Genel Sekreteri Şentürk’e, Şalpazarı yöresine ait hediyeler takdim etti, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de başkanlara pestil ve köme ikramında bulundu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!