Bolayırlı öğrencilerden, şehit öğretmenin mezarına ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bolayırlı öğrencilerden, şehit öğretmenin mezarına ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 14:44

Bolayırlı öğrencilerden, şehit öğretmenin mezarına ziyaret

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesindeki Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, adı okullarına verilen şehit öğretmen Nuriye Ak’ın mezarını ziyaret etti.
Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri, Bolayır doğumlu olan ve öğretmenlik yaptığı Diyarbakır Merkez Buçuktepe Köyü’nde, 11 Haziran 1993 tarihinde teröristlerce şehit edilen Nuriye Ak’ı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutmadı. Öğrenciler, şehit öğretmenin Bolayır Köyü’ndeki mezarını, Okul Müdürü Recep Gürer nezaretinde ziyaret ederek, ruhuna Fatiha okudu.
Okul Müdürü Recep Gürer, Bolayır doğumlu olan Nuriye Ak’ın, terör olaylarının en şiddetli yaşandığı dönemde tayininin Diyarbakır’a çıkması üzerine, öğretmenlik mesleğini yapmak için seve seve görev yerine giden memleket sevdalısı bir öğretmen olduğunu söyledi. Gürer, “Tayini bir köye çıkan Nuriye Ak ‘a teröristler defalarca Türk bayrağını göndere çekmemesini söylerler. Fakat, Nuriye Ak onlara aldırış etmeden Türk bayrağını her zaman göndere çekerek dalgalandırır. Bunun üzerine Nuriye Ak 1993 yılında bir gece yarısı hain teröristlerce evinden alınarak, hunharca şehit edilir. Biz de Öğretmenler Günü münasebetiyle Bolayır’ımızın bu kahraman öğretmeninin mezarını, onun çok sevdiği öğrencileriyle beraber ziyaret etmek istedik. Ruhuna birer Fatiha okuduk” dedi.
Doğan ZELOVA/ GELİBOLU (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!