Boksta Avrupa Şampiyonası heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Boksta Avrupa Şampiyonası heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 11:01

Türkiye Boks Federasyonu, 2011 Büyükler Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de organize etmek için Avrupa Boks Federasyonu'na başvuruda bulunmak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 27-28 Ocak tarihlerinde kendisinin de üyesi olduğu Avrupa Boks Federasyonu (EUBC) Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısını İstanbul'da yapacaklarını belirterek, “Bu toplantıda Avrupa Boks Şampiyonası'nın hangi ülkeye verileceğinin kararı alınacak. Türkiye Boks Federasyonu olarak biz de bu şampiyonayı düzenlemek isteyen aday ülkeler arasında yer alıyoruz. Umarım bu arzumuzda başarılı olur ve Avrupa Şampiyonası'nı ülkemizde düzenleme başarısı gösteririz” dedi.

Şampiyonaya evsahipliği yapmak için hazırlıklarını tamamladıklarını ve İstanbul'da yapılacak toplantıda ağırlıklarını koyarak mutlu sona ulaşmak istediklerini ifade eden Gözgeç, “Avrupa Boks Şampiyonası için birkaç ülkenin aday olduğunu biliyorum. Ama başvurular Avrupa Boks Federasyonu'na yapıldığı için ülkelerin adını henüz bilmiyorum. Hem EUBC üyesi olmam, hem de ilk toplantının İstanbul'da yapılacak olması bizi adaylık konusunda bir adım öne çıkarıyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Gerek Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın, gerekse de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan şampiyonayı Türkiye'de düzenlemek için kendilerinin yanında olduğunun altını çizen Gözgeç, konuşmasını şöyle tamamladı:
“2011 Avrupa Boks Şampiyonası'nı Ankara'da düzenlemek istiyoruz. Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Müdürümüzün yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek de şampiyona ile ilgili iyi niyet mektubunu, EUBC'ye vermek üzere bize iletti. Cuma günü şampiyonanın hangi ülkede yapılacağı kararı belli olacak. Biz bu şampiyonayı alnımızın akıyla yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Umarım 2011 Avrupa Boks Şampiyonası'nı Türkiye'de organize etme hakkını elde ederiz. Bize destek olan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu şampiyonada uzun vadede kendimize hedef olarak belirlediğimiz sportif başarıyı da yakalama amacındayız. Türk boksu, yakın gelecekte çok iyi yerlerde olacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!