Boksör Ünsal Arık: Ben Atatürkçüyüm!

Güncelleme Tarihi:

Boksör Ünsal Arık: Ben Atatürkçüyüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 10:01

TEKİRDAĞ'daki boks maçına, üzerinde “Bu ülke Atatürk'ün, Tayyip'in değil” yazılı tişörtle çıkan Ünsal Arık, “Ben Türkiye'nin son dönemdeki gidişatını beğenmiyorum. Ülke bölünmeye gidiyor endişesi taşıyorum. Bu yüzden o tişörtü giydim” dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Regensburg şehrinde doğup büyüyen Ünsal Arık “Ben Almanya'da doğup büyüdüm. Ancak Türk'üm. Türkiye'nin gidişatından da endişeliyim. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın politikalarını doğru bulmuyorum. Bizim başbakanımızın hiçbir zaman ağzından 'Ben Türküm' dediğini duymadım. Bu ülkeyi Atatürk kurdu. Atatürkçüyüm. Benim babam hacı. Ancak o da Erdoğan'a kızıyor. Ben bu ülke bölünsün istemiyorum. Toplum bölünmesin” dedi.

MERKEL BANA KIZMAZ

Tişörtü giyme fikrinin nasıl doğduğu yönündeki soruya Arık, şöyle cevap verdi: “Maçtan önce aklıma birden geldi. Masada kardeşim ve arkadaşlarımla oturuyorduk. Maçla ilgili konuşuyorduk. Benim aklıma birden böyle bir tişört giyip çıkma geldi. Fikrimi arkadaşlarıma açtım. Onlara 'siz ne dersiniz' dedim. Hepsi 'süper bir fikir' dedi. Maça böyle çıktım. Maç öncesi sorun yaşanır diye organizasyondakiler itiraz etti. Bize 'başınız belaya girer' dediler. Ancak biz aldırmadık. Ülkemiz için başımız belaya girerse girsin. Biz kötü bir şey yapmadık. Almanya'da ben maça 'Bu ülke Merkel'in değil, hepimizin' yazılı tişörtle çıksam Merkel bana kızmaz.”

HAKARET VE KÜFÜR YAĞDI

Fotoğrafların sosyal medyaya düşesinden sonra hem olumlu hem de olumsuz çok tepki aldığını belirten Arık, “Gelen hakaretler ve küfürlerden sonra ben tişörtü giydim diye hiç pişman olmadığım gibi çok da doğru yaptığımı düşünüyorum. Ben bugün Türk'üm diyebiliyorsam bunu Atatürk sayesinde söyleyebiliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Boksör Ünsal Arık: Ben Atatürkçüyüm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!