Böke'den Alperen Ocağı'nın açıklamasına yanıt geldi

Güncelleme Tarihi:

Bökeden Alperen Ocağının açıklamasına yanıt geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 15:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü’ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Böke, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne şehit cenazesinde atılan mermiyle ilgili konuşarak, "Bir şehit cenazesinde Genel Başkanımızın önüne bir mermi atıldı. Bu mermi atılma protestosunundan sonra iktidarda olanlar, bu konuyla ilgili ancak birkaç gün sonra açıklama yapabildiler. İşte bu mafyavari tutumları ve çakallıkları destekleyen bu sessizlik, bugün yeni çakalvari tavırların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bizler farklılıklarımızla yaşamak istiyoruz" dedi.

LGBTİ bireylerin düzenleyecekleri Onur Yürüyüşü’ne yönelik ’yürütmeyiz’ söylemlerini eleştiren Böke şunları söyledi, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü’ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Buradan Türkiye’nin hukuk kurumlarına sesleniyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız. Tek bir yurttaşın bile farklılıklarından dolayı hakarete uğramasına, tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız."

Haberin Devamı

"BİZ ASLA, BU SÖYLENENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un yeni Anayasa’da Atatürk’ün yeri ile ilgili sözlerini eleştiren Böle, "Türkiye Cumhuriyeti’nin özü Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü yansıtan bir Anayasa’dan, Türkiye Cumhuriyeti’nin özü olan Atatürk’ü çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Biz asla, bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!