Böhmermann davasında resmi onay savcılıkta

Güncelleme Tarihi:

Böhmermann davasında resmi onay savcılıkta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 01:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret davasında yargı süreci başlıyor.

Haberin Devamı

Alman hükümetinin ceza yasasının 103’üncü maddesi gereği Alman komedyen Jan Böhmermann’a yabancı devlet adamı ya da organlarına hakaretten soruşturma açılmasına verdiği onay Mainz Başsavcılığı’na ulaştı. Başsavcı Andrea Keller soruşturmayı başlatmak için hükümetin resmi onayını bekliyordu.

Bunun yanında Erdoğan’ın da suç duyurusuyla birlikte Mainz Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatınının görüşünü bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Michael Hubertus von Sprenger’in başsavcıya görüşünü ileteceği belirtildi.

Başsavcı Keller, komedyen Böhmermann’ın henüz bir avukat bildirmediğini kaydetti ve Böhmermann’ın da görüş belirtme hakkı bulunduğuna dikkat çekti.

Ancak zanlının bu hakkı kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Savcılık bunun için bir süre de belirlememiş bulunuyor. Bütün bu incelemelerden sonra Mainz Başsavcılığı, “Yeterli suç unsuru bulunuyor mu” sorusuna karar verecek. Böhmermann’a karşı Mainz Başsavcılığına giden şahsi suç duyuruları da bir dosyada toplanacak.  Alman Ceza Kanunu’nun yabancı devlet organları ve adamlarına hakarete cezayı düzenleyen 103’üncü maddesi 3 yıla kadar hapis ya da para cezası öngörüyor. Hakaretin iftira niteliği taşıması durumunda ceza 5 yıla kadar çıkıyor. 

BAKMADAN GEÇME!