Bogdanovic ve Antic olmayınca...

Güncelleme Tarihi:

Bogdanovic ve Antic olmayınca...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 17:48

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, İspanyol devi Real Madrid'i, James Nunnally'nin bitime 1.7 saniye kala attığı faul atışıyla 78-77 mağlup etti. Karşılaşmayı değerlendiren Özgür Menemencioğlu, Antic ve Bogdanovic'in yokluğunun büyük problem olduğunu vurguladı. Menemencioğlu,

Haberin Devamı

Son söylenecek şeyi ilk söyleyelim; Fenerbahçe çok iyi bir galibiyet aldı. Geçen senenin kilit oyuncuları Jan Vesely ve Gigi Datome bu kadar formsuzken, ana rotasyondan Bogdan Bogdanovic ve Pero Antic gibi iki oyuncu yokken, rakip ise Kasım ayı Euroleague MVP’si Sergio Llull önderliğinde büyük ismine uygun şekilde oynamaya başlamış Real Madrid iken bu galibiyet çok kıymetli.

Fenerbahçe, oyun ahlakı olan, takım içi yıldız karakterli oyuncularla kurulmuş, kimyası Avrupa’nın en iyi coach  ve GM’i tarafından oluşturulmuş bir takım; ancak bazı oyuncuların düpedüz formsuz olması ve 9 kişilik rotasyondan iki önemli eksik takımın tüm oyun planını bozuyor.

BOGDANOVIC'İN OLMAMASI BÜYÜK PROBLEM
Bogdan Bogdanovic’in yokluğu takımın top akışkanlığını ve oyun zekasını bir sınıf aşağıya indiriyor. Bogdanovic oyunda iken topla potaya gidişleri sonucunda rakip savunmanın kapanmasını ve dönen topla diğer oyuncuların daha rahat dış şut bulunabilmesini sağlıyor. İyi bir set shooter olan Datome’nın formsuz görünmesinin bir sebebi de Bogdanovic’in yokluğu.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra  Bogdan’ın olmaması sonucu set sonlarında bitiricilik problemi başgösteriyor çünkü oyunun sıkıştığı anlarda tüm yük Dixon’a kalıyor.  Pero Antic yokluğu ise daha ilginç sorunlara sebep oluyor.

Antic 4 numaradan şut tehdidi ile savunmanın açılmasını sağlıyor ve o sıradaki pivot partneri içeride çok daha rahat at oynatabiliyor. Fenerbahçe’nin pivotları Vesely ve Udoh iyi pasörler olduğu için forvetler kolay şut bulabiliyor savunmanın dengesini bozuyor Antic’in varlığı.

Fenerbahçe bu oyuncuların yokluğunda  bu seviye maçı ancak kendi şutunu yaratabilen oyuncularının bir kademe yükselmesi ile kazanabilirdi. Bu maçta Kalinic ve Nunnaly vites arttırdı. Kalinic giderek Avrupa’nın en elit ve güvenilir forvetlerinden biri olduğunu ve neden bonservisine ciddi bir para ödendiğini göstermeye başladı.

GERÇEK NUNNALLY BU
James Nunnaly ise İtalya lig MVP’si olarak geldiği Fenerbahce’de karakterini ancak bu maçta gösterebildi. Maç içinde takımın eksiği olan hücumda sorumluluk alma ihtiyacını kavradı ve karşılığını verdi. Bunu üç dört maç daha sürdürebilirse Euroleague oyuncusu oldu diyebiliriz.

Haberin Devamı

Euroleague’de final four adayı takımı, iyi takımdan ayıran fark savunma. Daha detaylı söylersek savunma konsantrasyonunun 18-20 saniye ısrarla top dolaştırma karşısında düşmemesi. Madrid de Fenerbahce de bu klasmanda takımlar.

Bence hırslı ve zeki bir coach olan Laso, maça yerinde bir tercih ile yüksek tempolu transition hücumu ile başladı. Obradovic ise her topu Udoh’a indirerek Laso’nun oyununa gelmedi. Buna rağmen ilk iki periyot 'sen at, ben at' temposu ile geçti. Burada Fenerbahce’den Nunnaly kendisinden beklenen üretimi nihayet yapınca kötü savunmaya rağmen ilk yarıda geri düşülmedi.

Savunma seviyesini anlamak için Othello Hunter’dan ikinci çeyrekte yenen beş boş turnikeye bakmak yeterli.

Haberin Devamı

3. ÇEYREKTE SAVUNMADA VİDALAR SIKILDI!
3. çeyrekten itibaren savunmalar vidaları sıktı ve 202 ülkede naklen yayınlanan haftanın maçı seviyesine geldi maç.

Sloukas, Kalinic ve Udoh sezon başından beri süregelen form ve üretimlerini devam ettirdiler.

Datome fiziki olarak formsuz ve Bogdanovic ile Antic’in olmamasının kötü sonuçlarını yaşamaya devam etmekte... Vesely ise tüm iyi niyetine rağmen neden asla NBA olamayacağını bize her hafta hatırlatmakta.

İyi bir 4. çeyrek oynayan Fenerbahçe maçı rahat kazanabilecekken, çok beğendiğim ve bence artık eurostar diyebileceğimiz Anthony Randolph’un ekstra attığı üçlüklerle maç son saniyelere kaldı. Ancak günün tartışmasız yıldızı James Nunnaly, aldığı ribaund ve attığı faul ile maçı aldı.

Haberin Devamı

Real Madrid bu sene frontcourt’unu gerçekten güçlendirmiş ancak Luka Doncic yatırımı için, giden Sergui Rodriguez’in yerine elit bir point guard almamalarının sıkıntısını çektiler. Sakat Draper olsaydı belki maçın sonucu değişebilirdi. Doncic yetenekli bir oyuncu, büyük oyuncu kumaşı var ama bu seviye baskı altında peynir gibi dağıldı. Insallah gelişimini görme şansımız olur.

Fenerbahçe’de form grafiği yükselecek sakatlar dönecektir. Bu dönemde her ne olursa olsun kazanmak önemlidir.

Son Söz: Maçın hakemleri iyi maç yönettiler ama bir İspanyol halk dansı olan flopping’den (hakemi kandırmaya yönelik hareket) dolayı Sloukas’a sportmenlik dışı faul çalınması ironik oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!