Boğazın serin sularından dünyaya güçlü bir mesaj

Güncelleme Tarihi:

Boğazın serin sularından dünyaya güçlü bir mesaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 16:22

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı için dünyaya güçlü bir mesaj verildiğini söyledi.

Yarışlarla ilgili değerlendirme yapan Erdener, yarışların rekor sayıda katılımcıyla gayet güzel geçtiğini ifade ederek, "Yüzücüler 6,5 kilometrelik gerçekten zor bir parkurda yarıştılar. Bu zor parkur iki kıtayı birleştirdi" dedi.

İstanbul'da iki kıta birleşirken, bir kez daha sporda dostluğun kazandığını anlatan Erdener, şöyle konuştu: "İstanbul'un 2020 olimpiyat adaylığıyla ilgili boğazın serin sularından dünyaya güçlü bir mesaj verildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı olarak gayet mutluyum. Güzel bir yarışı daha geride bıraktık. Ümit ediyorum ki katılan tüm sporcularımız mutlu bir şekilde İstanbul'dan ayrılıyorlar. Derece hiç önemli değil. Bu yarışa katılmak ve bitirmek çok önemli onlar için. Dünyanın en zor parkurlarından birisi burası. Ümit ediyorum her şeyi güzel bir şekilde tamamladık."

Musluoğlu: "Umarım devam ederim"

Yarışlarda üst üste 4. kez genel klasmanda birincilik elde eden Hasan Emre Musluoğlu, bu maratona devam etmeyeceği yönündeki soruya verdiği yanıtta, "Devam etmesini istiyorum tabii ki ama gerçekten çok yorulmaya başladım artık. 'Umarım devam eder' diyeyim" ifadelerini kullandı. Soruları yanıtlayan Musluoğlu, kırdığı rekor için de çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu rekoru başarmak istiyordum. Kaç yıldır kırılmayan bir rekordu. Bunu da kırdım. Bundan sonrası benim için açıkçası çok önemli değil, ama bundan sonra da katılmayı düşünmüyor değilim" diye konuştu.

Musluoğlu, katılmama kararı alırsa da, bu mücadeleyi bir rekorla noktalamış olmasının kendisini mutlu edeceğini belirtti. Profesyonel kariyerini Galatasaray Kulübü'nde sürdürdüğünü anlatan Musluoğlu, hergün antrenman yaptığı için yarışlara daha hazırlıklı olduğunu kaydederek, "Her gün antrenmanlar yapıyoruz. Yarışlarımız oluyor. Türkiye şampiyonamız yeni bitti. Boğaz yarışı gerçekten zorluyor beni. Her yıl katlanarak zorlaşıyor benim için birincilik. Bu yıl da birinci olmayı bildim" ifadelerini kullandı.

Rekor katılım

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin bu yıl 25'incisini düzenlediği Boğaziçi Kıtalarası Yarışları rekor bir katılımla gerçekleştirildi. İstanbul Boğazı'nda Kanlıca Vapur İskelesi ile Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı arasındaki 6,5 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen yarışlara katılmasına izin verilen 1532 sporcudan, 608'i yabancı, 868'i Türk olmak üzere 1476'sı suya girdi. Sabah saatlerinde kürek ve ardından da kano yarışlarıyla başlayan mücadelede saat 10.00'dan itibaren de yüzme yarışlarına geçildi.

Tüzmen de yarıştı

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, geçen yıllarda olduğu gibi yine yarışlarda yer aldı. Tüzmen'in yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Fenerbahçeli eski yönetici, iş adamı Sadettin Saran da boğazdaki mücadelede kulaç atanlar arasında bulundu. Bu arada, 83 yaşında yarışa katılan Levent Aksüt, bugünkü yarışla birlikte 24. kez bu mücadelede yer aldı.

Yüzmede kategoriler ve birinciler

Yarışı genel klasmanda 39.13'lük derecesiyle rekor kırarak birinci sırada tamamlayan Hasan Emre Musluoğlu, 19-24 yaş kategorisinde de ilk sırada yer aldı. Yüzmede yaş kategorilerinde kategorilerinde birinci olan yüzücüler şunlar:

A Kategorisi (14-18 yaş):

Kadınlar: Kheithwe Hadebe (Rusya) , Erkekler: Stavros Ntallas (Yunanistan)
B Kategorisi (19-24 yaş): Kadınlar: Uğur Başak Öztürk, Erkekler: Hasan Emre Musluoğlu
C Kategorisi (25-29 yaş): Kadınlar: Evgeniia Nikolaeva (Rusya), Erkekler: Efe Erduran
D Kategorisi (30-34 yaş): Kadınlar: Julie Upmeyer (ABD), Erkekler: Sabahattin Dizdar
E Kategorisi (35-39 yaş): Kadınlar: Lara Ciceri (İtalya), Erkekler: Evgeny Bezruchenko (Rusya)
F Kategorisi (40-44 yaş): Kadınlar: Domenica Guarcello (İtalya), Erkekler: David Letschert (Rusya)
G Kategorisi (45-49 yaş): Kadınlar: Sheila Jansen (İngiltere), Erkekler: Silvio Claudio Romano (İtalya)
H Kategorisi (50-54 yaş): Kadınlar: Cristina Grugni (İtalya), Erkekler: Robert Burrow (ABD)
I Kategorisi (55-59 yaş): Kadınlar: Seyyide Burak, Erkekler: Krasimir Nikolov (Bulgaristan)
J Kategorisi (60-69 yaş): Kadınlar: Fatma İhsan Berkel, Erkekler: Raffaele Esposito (İtalya)
K Kategorisi (70+ yaş): Erkekler: Salvatore Deiana (İtalya)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!