Boğaziçi Üniversitesi’nden Torku’ya ‘Toplumsal Katkı Ödülü’

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesi’nden Torku’ya ‘Toplumsal Katkı Ödülü’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 12:52

Boğaziçi Üniversitesi’nden Torku’ya ‘Toplumsal Katkı Ödülü’

Haberin Devamı

 İstanbul, 5 Aralık (DHA) – Torku, ağaçlandırma ve organik üretim konusundaki hassasiyeti nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi’nden Toplumsal Katkı Özel Ödülü aldı.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Management Study with Executives" (MSE) İş Dünyası, Yöneticilik ve Liderlik Konferansı dahilinde üyeler ve mezunlar arasında yapılan anketler sonucunda belirlenen Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri sahiplerini buldu.  Modern üretimi ile atıştırmalıktan unlu mamullere, et-süt ürünlerinden bitkisel yağlara, şalgam suyu ve sirkeye kadar geniş bir ürün yelpazesinde üretim yapan Konya Şeker, Torku markasıyla Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’nde, Toplumsal Katkı Özel Ödülü’ne layık görüldü. Torku’ya bu ödülü, ağaçlandırma çalışmaları ve katkı maddesiz doğal üretime gösterdiği duyarlılık getirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Harun Ersöz İstanbul’da MSE Konferansları kapsamında gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Torku’nun “yüzde 100 yerli ve sağlıklı üretim” sloganıyla tüketicinin hem sağlığına hem damağına hitap eden ürünler geliştirdiğini söyledi. Ersöz, uzun Ar-Ge çalışmalarıyla yenilikçi, doğal, sağlıklı ürünler yaptıklarını belirterek “Tohumdan çatala kadar üretimin her aşamasında varız. Pancar üreticisi ortaklarımızın emeğini, katma değerli ürünlere çevirip Torku markasıyla tüketiciye sunuyoruz” dedi.
Harun Ersöz, şunları söyledi:
“Burada bize ödülü getiren katkı maddesiz doğal üretime gösterdiğimiz duyarlılık, bizim için hem tüketici sağlığı hem de tarımın sürdürülebilir gelişimi anlamına geliyor. Pancar üreticisi ortaklarımızın tarım ve hayvancılıkla refahlarını yükseltebilmelerini istiyoruz. Konya Şeker modeli ve Torku markası bu amaca hizmet ediyor. Diğer yandan üretirken, tüketirken ve yaşarken çevreye duyarlı olmaya önem veriyoruz. Bu ödüle Torku markamızı layık gören Boğaziçi Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. MSE ödülüne toplumsal katkı alanında layık görülmek bizi daha çok sevindirdi. Bu anlamlı ödülü, şirketimizin ana hissedarı kooperatif ortağımız Konya’daki on binlerce çiftçi ortağımız başta olmak üzere, ülke genelindeki pancar kooperatiflerinin ortağı olan ve üye oldukları kooperatifler vasıtasıyla şirketimizin hissedarı olan yüz binlerce üretici ortağımız adına alıyorum” dedi. 
Türkiye nüfusu kadar ağaç kampanyası 
Konya Şeker’in toplumsal sorumluluk bilinciyle yaptığı ağaçlandırma çalışmalarının temelinde de doğadan aldığını doğaya verme ilkesinin bulunduğunu belirten Ersöz, “Konya nüfusu kadar ağaç dikme hedefiyle başladığı bu yolda bugüne kadar 18.3 milyonun üzerinde ağaç diken Konya Şeker’in bundan sonraki hedefi Türkiye nüfusu kadar, 79 milyon ağaç dikmek” dedi. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!