Boğaziçi Üniversitesi'nde "Rektör Eylemi"nde gerginlik (2)

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesinde Rektör Eyleminde gerginlik (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 15:36

Boğaziçi Üniversitesi'nde "Rektör Eylemi"nde gerginlik (2)

Haberin Devamı

 

 

Enver ALAS-Güven USTA/İSTANBUL, (DHA)  Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın atanmasına tepki gösteren grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis öğrencilerden bazılarını gözaltına aldı.

Öğrenci ve akademislenlerden oluşan eylemciler, Boğaziçi Üniversitesi'nin Rumeli Hisarı Üstü'ndeki Güney Kampüsünde erken saatlerde toplanmaya başladı. 'Kayyum Rektör İstemiyoruz' yazılı pankart açan grup, saat 13.00 sıralarında kampüsün giriş kapısına geldi. Polis kampüs dışında geniş güvenlik önlemi aldı.

REKTÖR PROF. DR. MEHMED ÖZKAN'A PROTESTO

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel de katıldı. Gruptan bazı öğrenciler burada birer konuşma yaptı. Bu sırada sık sık, 'Mehmed Özkan rektörümüz değildir', 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek' sloganları atıldı.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE DE TEPKİ
Konuşmaların ardından grup, Güney Kampüsü'nden, Kuzey Kampüsü'ne yürümek istedi. Toplu yapılacak yürüyüşe polis izin vermedi. Bazı akademisyenler, herhangi bir olay çıkmaması için polis müdürleriyle görüştü. Görüşmeye dahil olan ve polislerle tartışan CHP'li vekillere akademisyenlerden tepki oldu. Bir akademisyen, "Burayı siyaset arenasına çeviremezsiniz" diyerek, CHP'li vekillerden uzaklaşmalarını istedi.

YAKA PAÇA GÖZALTI
Yapılan görüşmenin ardından polis, eylemcilerin 3'erli gruplar halinden kaldırımdan yürümelerine izin verdi. Bu sırada Kuzey Kampüse doğru yürüyen grubun içinden bazı öğrenciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Öğrencilerden bazıları yaka paça gözaltına alındı.

OLAYLARI YATIŞTIRDILAR

Gözaltılara da bazı öğrenciler tepki gösterdi. Olayları daha fazla büyümdeden öğrencileri sakinleştirmek için araya giren yine hocaları oldu. Öğrenciler, hocalarının kontrolünde alkışlar ve sloganlar eşliğinde Kuzey Kampüsü'ne giriş yaptı. Öte yandan, gözaltına alınanların da GBT kontrolünden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!