Boğaziçi Üniversitesi’nden bir öğrenci beni kurtardı

RUMUZ: SELİM Rüyamda biri beni kaçırıyordu. Ama ben bir türlü kurtulamıyordum. Sonra bir binadan üç tane genç çıktı.

Adama beni bırakmasını söylediler. Adam beni bırakmayınca bir kavgaya tutuştular. Ben o arada hemen kaçtım. Ama sonra geri döndüm ve onlara teşekkür ettim. Sonra gençlerden bir tanesiyle samimi olmaya başladık. Bu genç 22-23 yaşlarında minyon tipli biriydi. Sonra bu arkadaşı evime davet ettim.

Annem, babam ve kardeşim, hiçbirisi onunla samimi olmuyorlardı. Hatta, hiç konuşmadılar. Sanki o yokmuş gibi davranıyorlardı. Sonra annemle biraz konuşmuşlar ve ona Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nü bitirmiş olduğunu söylemiş.

Ardından bu genç "Gideceğim" dedi, ben de "Seni geçireyim" dedim ne annem ne babam hiçbiri kalkmadılar. Sonra gitti. Bu rüyanın anlamı nedir?


YORUM: Son günlerde hoşnut olmadığınız ya da hoşnut olmamanıza rağmen içine çekildiğiniz veya yönlendirildiğiniz bir ilişkiniz var mı bilemiyorum. Ancak, rüyanız ben de sizinle ilgilenen veya birlikte olan ama sizin istemediğiniz birisinin (sizi kaçıran adam) varlığına ilişkin düşünceler uyandırdı. Sizi kurtaran ailenizin ilgi göstermediği genç ise, aileniz tasvip etmese bile, sizin gizli gizli ilgi duyduğunuz Boğaziçi Üniversitesi’nden bir gence dikkat çekiyor. Ya da bilinçaltı olarak kafanızdaki beyaz atlı prensin özelliklerini (23 yaşlarında, Boğaziçi Üniversitesi’nden, bilgisayar mühendisi) sembolize ediyor olabilir. Ne diyelim? Olur inşallah!

Ancak, rumuzunuza bakarak bir ek yapmak istiyorum, eğer erkekseniz o zaman rüyanız ailenizin arkadaşlık yapmanızı istemediği, ancak sizin sohbet etmekten zevk aldığınız, belki de sizi zor bir durumdan kurataran bir kişinin varlığına işaret ediyor olmalı.

Karafatmaları öldüremiyordum

RUMUZ: KARAFATMA

Rüyamda, karşıma evin çeşitli yerlerinde, sanırım 3 tane karafatma çıkıyordu. Öldürmeye çalışıyordum, ilaç sıkıyordum ama ölmüyorlardı.


YORUM: Rüyada görülen böcek, olumsuz koşul ve duygulara ve bu durumların bizim üzerimizde yarattığı negatif etkilere işaret eder. Sizin rüyanız değişik yerlerde karşınıza çıkan öldürmeye çalıştığınız üç adet karafatma, çevrenizde bulunan, huzurunuzu kaçıran 3 ayrı kişiye veya koşula dikkat çekiyor olabilir. Bu kişilerden veya koşullardan (belki derslerden) kurtulma çabalarınızın sonuç vermemesi bilinçaltınızda sizi oldukça rahatsız ediyor sanırım.
Yazarın Tüm Yazıları