Boğaz'da bir yıldız

Güncelleme Tarihi:

Boğazda bir yıldız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 15:40

Atletizmin yeni yıldızlarından Darya Klishina’yı, dün İstanbul’da boğazın keyfini sürerken yakaladık…

Haberin Devamı

Darya Klishina, Mart 2012'de İstanbul'a ilk gelişinde çok da tatlı anılarla ayrılmamıştı. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda finale yükselen Rus uzun atlamacı, podyumu santimlerle kaçırmış, 4. olduğu şampiyonadan sinirli ayrılmıştı. Zira ilk olarak spor arenasına 2007'de, Dünya Gençlik Şampiyonası'nda çıkan sporcu, uzun atlamada sadece altın madalyayı kazanmamış, çalışmalarının meyveleri birkaç santimle kaçmıştı.

Moskova'nın kuzeyinde, Tver'de hayata 'Merhaba' diyen Klishina, bir saat firmasının davetlisi olarak İstanbul'a ikinci kez adım attığında yüzü gülüyordu. Bu kez çok daha tatlı, keyifli ve mutlu görünüyordu. Yeni koleksiyonu tanıtmak için podyuma davet edildiğinde, salon alkıştan yıkılırken, çevreye gülücükler dağıtan genç yıldızla konuşma fırsatı yakaladım. İlk kez konuşmuyorduk, ancak dediğim gibi ilki çok da keyifli değildi.

Haberin Devamı

Salon Atletizm Şampiyonası'nda dördüncü olduktan sonra görüş almak istediğim Klishina o gün sinirliydi ve gazetecileri tersliyordu. Birkaç soru sormaya çalıştığımda sert bir şekilde 'İngilizce bilmiyorum' dedi, zaten bilse bile vermek istemediğini Rus gazetecilere de aynı muameleyi çekmesinden anlamıştım. Ancak bu kez durum farklıydı. Önce Londra 2012'den girdik sohbete. Son dönemde düşen performansı nedeniyle Rus takımına seçilemeyen Darya'yı Londra'da sporseverler izlemekten mahrum kalmıştı. Londra 2012'yi yorumlayan Daria, "Maalesef Londra'da yer alamadım. İlk kez olimpiyatlara gitme fırsatını böylece kaçırmış oldum. Ancak keyfim şu anda yerinde. Çünkü daha çok gencim (Kendisi 21 yaşında) ve bu branşta iyi performans almaya 25 yaşında başlıyorsunuz" dedi. İstanbul'da yaşadığımız o öfkeli buluşmayı hatırlattığım güzel atlet, "O gün üzgün değildim. Ama çok öfkeliydim. Çünkü çok daha iyi dereceler yapabileceğimi biliyordum" şeklinde konuştu.

İkinci kez adım attığı İstanbul'da ilk kez gezme fırsatı bulduğunu söyleyen genç şampiyon, "Buraya bayıldım. Sporcu olduğum için birçok şehri gezme fırsatı buldum. Ancak İstanbul benim ilk beşim içersinde yer alır" dedi. Sporcu kişiliğinden ziyade, güzelliğiyle de insanları büyüleyen Darya'ya (Öyle ki davette kadınlar kendisine kıskanç bakışlardan atmak yerine, hayranlıkla bakıyordu) o malum soruyu sordum. 'Sivilken çok daha güzel olduğunu belirtmek istiyorum. Magazinsel bir soru olacak ama, sevgilin var mı?" dediğim 21 yaşındaki atlet, "Bu tarz sorulara cevap vermek istemiyorum. Bu bende kalsın" dedi. Ben bunu 'Hayır' olarak algılamak istedim. Eminim birçok erkek de aynı şekilde düşünüyordur. Daha sonra İngilizce bilmeyen Darya'ya ve menajerine teşekkür ettim. Olur ya, 2020'de Olimpiyatlar İstanbul'da düzenlenirse, Klishina spor hayatının olgunluk döneminde bu güzel şehre tekrar gelebilir. Tekrar uzun atlamanın zirvesine çıkmaması için hiçbir sebep yok. Şöhretin parlak ışıklarına kapılıp Anna Kournikova'nın yolundan gitmezse tabii.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!