Boğaz Gecesi IV’te Suat seçti Bengü söyledi

Güncelleme Tarihi:

Boğaz Gecesi IV’te Suat seçti Bengü söyledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Suat Ateşdağlı yaklaşık 30 yıldır DJ. Birçok mekanda müzik koordinatörlüğünü yaparak gece hayatının müdavimlerinin kalbini kazandı. Her yıl en çok satanlar listesinin başında yer alan ‘Bosphorus Night-Boğaz Gecesi’ adlı bir seri çıkarıyor. Şubat’ta dördüncüsü piyasada olacak. Ama bu kez diğerlerinden farklı olarak Bengü de stüdyoya girdi ve albüm ‘Artık Sevmeyecegim’ şarkısını seslendirdi ve klibinde oynadı. Albümde Soner Sarıkabayı’nın Pas ve Tarkan’ın Sevdanın Son Vuruşu şarkılarının miksiyle 12 yabancı parça yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Artık sevmeyeceğim’bir isyan şarkısı
BENGÜ
Albümleri satan bir kadın sanatçı olarak DJ albümünde yer almayı neden tercih ediyorsunuz?
- Bunun yurt dışında da örnekleri var. Dünyada da büyük isimler canlı orkestralar yerine ünlü bir DJ’le düet yapıyor. Suat Ateşdağlı üç ay önce bana bu projeyle geldi. Şarkıyı Volga Tamöz’ün stüdyosunda okudum.
Son dönemde bizi hep ters köşe yapıyorsunuz. Alıştığımız Serdar Ortaç şarkıları yerine Şehrazat şarkılarıyla bir single çıkardınız. Sizden Ozan Doğulu albümünde bir düet beklerken başka bir albümde karşımıza çıktınız...
- Beklenenin dışında şeyler yapmak, değişik sularda yüzmek hoşuma gidiyor. Etkileyici ve heyecanlı oluyor. Ama Ozan da bana proje teklif etseydi seve seve kabul ederdim.
‘Artık Sevmeyeceğim’ şarkısına nasıl karar verdiniz?
- Suat’ın tercihiydi. Yıllardır hiçbirimizin unutmadığı, haykırarak isyanla söylediği bir şarkı. Akıllıca, sade ama bir yanıyla çok vurucu bir düzenleme oldu.
Belli ki şarkının size de dokunan yanı var...
- Tabii. Hepimiz sevgilimizden ayrıldığımız zaman bir süre “artık sevmeyeceğim, bitsin artık bu çile” diye bağırırız. Ama sanırım ben ‘Hep Seveceğim’ diye bir şarkı yapacağım. Çünkü Akın Altan’la geçen gün fark ettik ki ilişkimiz üç yıllık oldu. Ama ben özel hayatımı pop star gibi yaşamıyorum. Binlerce kişiye konser verip ardından evde sevgilime çay demliyorum. Daldan dala konmadığım için de sağlam ilişkilerim oluyor. Biz kalp çarpıntısını seven tipleriz. Heyecan bu meslekte çok önemli.
Üç yılın ardından hala kalbiniz çarpıyor mu peki?
- Sağlam bir ilişkimiz var. Bir şeyler azalmış olsa farklı bir yolda olurdum. Ama evlenme planım yok. Kendimi hala küçük çocuk gibi hissediyorum. Arkadaşımın çocuğunu bile elimde tutamıyorum.
Nasıl tanıştınız?
- Recep İvedik filminin antraktında tanıştık. Sigarasının külünü kolama döktü. Sonra bana yeni bir kola aldı! Üç gün sonra ortak arkadaşlarımız sayesinde yeniden karşılaştık ve ilişkimiz yavaş yavaş başladı.
Albümlerinizdeki şarkılar hit oluyor. Bunu seçmenin sırrı ne?
- Şarkılarımı arabanın teybine takıp bangır bangır şöförüm Özcan Bey’le dinliyorum önce. Geçenlerde bu yüzden trafik kontrolüne yakalandık (Gülüyor). Eğer onun yüzü gülerse, tamam diyorum. Bugüne kadar şaşmadı.
Sizin hep çok hanım bir görüntünüz var. Özelinizde nasıl bir kadınsınız?
- Kenan ve Ozan (Doğulu) bana ‘teyze’ diyor. Şimdi Sinan Akçıl da eklendi onlara. Hep çekingen bir tarafım var ama deli bir yanım da var. Kimseyle küs kalamam. Herhalde Erol Köse’yle kavga etmeden ayrılan bir ben oldum. Bu yapımdan kaynaklanıyor. Köpeğim bile sevgi pıtırcığı...
Sizi bir yandan çok dişi bir yandan da çocuksu bulanlar var... Hangisi gerçek?
- Bir manavda ne kadar çok çeşit meyve bulunursa o manav o kadar çok tercih edilir!
Bazı köşe yazarları “Bengü’ye seksilik çok yakışmadı” diye yazdı...
- Bence çok yakıştı. Ayrıca imaj için de yapılmadı. Kendi değişimimdi yaşadığım. Arkadaşlarım “Kendini 30’unda keşfedeceksin” derlerdi. Doğruymuş. Şimdi kendimi çok seviyorum.
Beyaz Show’dan sonra en çok bacaklarınız konuşuldu. Siz nerenizi beğenirsiniz?
- Gözlerimi. Çünkü hafif çekik, bana Uzakdoğulu havası veriyor.

Haberin Devamı

ALBÜM BU SENE MART’TA

Haberin Devamı

İki buçuk aydır yeni albümümüm için çalışıyorum. Bu sene yaz yerine Mart ayında çıkarmayı planlıyorum. Şehrazat’tan iki şarkı aldım. Sinan Akçıl’la stüdyoda aralıksız yeni şarkılar yapıyoruz. Beş şarkımız bitmek üzere. Sound’ımda büyük bir değişiklik yok ama kendimi geliştirdiğim bir çalışma olacak.

Sırrım psikopat ruhum
DJ SUAT ATEŞDAĞLI

Siz gecede 10 kere Bengü çaldığınızı söylerdiniz. Ne zamandır arkadaşsınız?
- Aslında hiç tanışmıyorduk. DJ’lik yaptığım mekana gelenler mutlaka benimle tanışır, şarkısını çalmam için CD getirirdi. Bengü mekana geldiğinde “Merhaba” bile demedi. Şarkısını çalmamı istemedi. “Bu kız tamamdır” dedim.
İlk karşılaştığınızda ne hissettiniz?
- İkimiz de İzmirliyiz. Toprağımız aynı. Projeyi hemen kabul etti. Klipte de oynadı. Büyük emek harcadı. Haribo gibi kız. Artık bakışlarından her şeyi anlıyorum. İlgilenenlere duyrulur, Bengü’nün ince ayarlarını biliyorum.
DJ albümü hazırlamak kolay mı?
- Olur mu? İlk şarkıdan son şarkıya kendinizi bir parti havasında hissetmeniz lazım. Şarkıların telif hakları için de beş aydır çalışıyorum.
Bu albümün senaryosu ne peki?
- Can acıtıyor. Her türlü hesaplaşma var.
Niye geçen albümden beri çok mu canınızı acıttılar?
- Zaten böyle acılarla yaratıyorsunuz. Yaşadıklarım da albümün içinde. Her şarkıda bir şeyleri anlatıyorum. Bu şarkılarda hem şimdinin, hem geçmişin senaryosu var.
DJ’likte başarılı olmanın sırrı ne?
- Psikopat ruhum... Hayatın içinden geldim. Sokağı da salonu da biliyorum.
Sizin çaldığınız şarkı patlar mı?
- Evet. Benim işim bu. Yeter ki ben o şarkıya dokunayım. Bunun bir sırrı yok. Hande Yener’den Yalın’a kadar pek çok ismin ilk şarkılarının patlamasında etkim var.
Bu yaz neden hiç Serdar Ortaç çalmadınız?
- Zamanında çok çaldım, kimse “Neden” demedi. Ama çalmayınca mesele oluyor. Şarkılar benim playlist’ime olmadı. Örneğin zamanında Reina’da İbrahim Tatlıses’ten Tek Tek bile çaldım. Gazetelerde “Buralar pavyon mu?” yazıldı. Hiç alınmadım. Zaten sonra sosyete şarkıda göbek attı.
Bir Tarkan’ın bir sizin parfümünüz var. Siz de o kadar yakışıklı ve tarz mısınız?
- Snob markasıyla bir parfüm hazırladım. Ama yakışıklı falan değilim. Olsam olsam çirkin kralım ben.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!